skjermdump fra vg stanghelle 200216T.v.: Harald Stanghelle i Aftenposten. Bilde: Skjermdump fra VG.no.

Under følger et leserinnlegg som Bjørn Wichstrøm ikke fikk inn i Aftenposten med henvisning til plassmangel. Deretter sendte han innlegget til VG, som også takket nei:

«Det er direkte adressert til Aftenposten, og bør derfor publiseres der.»

I Aftenposten 23. ds. skriver redaktør Stanghelle om Hege Storhaugs varselrop: «Men det jeg frykter mest, er likevel frykten.”

Men begrunnet frykt er verdifull. Den kan føre til handling og avverge  eller begrense ulykker.

Det liberale demokrati med høy grad av frihet for den enkelte borger og et godt utbygget offentlig trygdesystem er utviklet i vesteuropeiske land. Nå er det i ferd med å forvitre på grunn av fremmedkulturell masseinnvandring. Vi ser økende sosial uro og vold, mer overvåking og andre frihetsinnskrenkninger. Det betyr dårligere livsvilkår for flere hundre millioner mennesker. Frankrikes statsminister sa i november at Europa ikke kan ta imot flere flyktninger. Han har rett.

Det som nå kreves, er handling: 1) Den enkelte stat  må få full rådighet over hvor mange utlendinger som skal slippes inn.  2) Bidrag til FNs humanitære hjelpearbeid, som gjelder 87 millioner mennesker i 37 land,  må økes vesentlig.

Stanghelles frykt 200216

wichstrømBjørn Wichstrøm
Oslo, 12.2.16