Det er ikke mindre enn tragisk at Regjeringen nå skal sende soldater for å delta som en tredje part i en borgerkrig som har pågått over flere år i Syria. Det heter så fint at norske styrker skal lære opp syriske opprørere. Nei, den kjøper jeg aldeles ikke! Skal virkelig norske soldater som omtrent ikke sjøl har opplevd krig, bortsett fra på film, dra nedover i denne heksegryta for å lære opp disse ungdommene til å krige? Ungdommer som har fått krig og terror inn med morsmelka, og som ikke veit om noe annet?

Nei, det er utrolig uansvarlig og fullstendig feil av den norske regjeringen når de nå skal begynne å fyre opp under denne livsfarlige, uoversiktlige og kaotiske konflikten i Syria, der norske soldater bare vil gjøre vondt verre! For der nede har Norge INTET å gjøre! Har vi ingenting lært av den tragedien vi var med på i Libya? Norge skulle håndheve en flyforbudssone, men tok heller til å bombe og ødelegge Gadaffi-regimet fullstendig? Der død, kaos og borgerkrig ble resultatet!

Ifølge norsk lov er det STRENGT FORBUDT å støtte organisert vold i Syria og andre land med bruk av norske soldater! Og der milliardene skal rulle igjen, slik som i Afghanistan. Der pengene hentes fra ei statskasse som ikke har råd til å betale våre bønder for deres ærlige og viktige arbeid.

Jeg så Utenriksminister Børge Brende på Dagsrevyen torsdags kveld der han satt i Saudi Arabia og diskuterte hvordan kampen mot Assad skal vinnes. Her spiller Brende et meget høyt og svært farlig spill. Ja, jeg veit at Saudi Arabia har mengder av aksjer på Oslo Børs, og nå vil de sikkert ha noe tilbake for sin investering i Norge. Og da velger de våre beste soldater. Kunne ikke annet enn å synes synd på Brende der han satt som en gissel. Nei, ikke bare Brende, men stakkars Erna og stakkars Ine Marie som er blitt forført og kneblet av utenlandske krefter. De spiller også meget høyt nå!

Hva som ligger bak dette spillet, det er ikke helt enkelt å forstå for meg. Men når de sammen går inn for å gamble slik med våre soldater, da blir jeg ganske urolig. Vi må ikke glemme at russerne enda er på plass i Syria, der de sammen med Assad ser på dette som en uvennlig handling. Derfor bør vi ikke være forundret om norske soldater kommer tilbake til Norge i bodybags.

Jeg hadde håpet at denne regjeringen heller hadde rettet oppmerksomheten mot vårt eget forsvar som er under all kritikk, og ikke minst de utfordringer Forsvaret har i årene framover. Vi trenger ikke å leke med de store. For Norge er ingen stormakt! Nei, vi skal aldeles ikke inn i denne hengemyra i Syria! Ser ikke ut som det var nok for våre uansvarlige politikere at vi bombet Tripoli sønder og sammen. Nå er det Damaskus som står for tur! Der det jo står i Bibelen, at der i Damaskus, der skal det ikke være stein på stein igjen.

Det har vel aldri vært så mye død, smerte og elendighet som etter at vestlige land begynte å blande seg inn i muslimske lands indre anliggender? Frihet og demokrati var mantraet fra Washington og Brussel. Død, kaos og katastrofer er blitt resultatet!

Styrker til Syria 260516

garfors 060914Amund Garfors
Narvik, 5.5.16