Stockholmsyndromet ble navnet på et fenomen vi ikke hadde hørt om før i 1973 da det var et bankran i Stockholm. Politiet omringet banken og ranerne forskanset seg i et bankhvelv med noen gisler som de truet med å drepe dersom de ikke fikk fritt leide. Det endte med at ranerne overga seg etter seks dager. Man ble forundret over at da hadde gislene blitt venner med ranerne. Jeg har aldri sett noen ekspertutredning, men har tenkt at Stockholmsyndromet er en irrasjonell reaksjon på en ekstrem situasjon eller hendelse.

Godhetstyranniet klarte å lage en velkomstkultur for illegale migranter høsten 2015. Det naturlige ville vært å sette seg imot dette, eller i det minste ikke lage noen velkomstkomité.

Kristendommen er grunnlaget for vår sivilisasjon, men så ser vi at kirkens kvinner og menn legger seg flate for islam, hva er dette?

Klovnen Thorbjørn Jagland tildelte Nobels fredspris til EU i 2012 og jøden Martin Schulz var her for å ta imot den.

I et intervju med den israelske avisen Haaretz 14. februar 2016 uttalte Schulz : “For me the new Germany exist only in order to ensure the existense of the state of Israel and the jewish people “! Vi kan trygt anta at dette gjelder alle andre land også, ikke bare Tyskland. Schulz stiller som kandidat for det Tyske sosialdemokratiske partiet SPD, og kan vinne fordi folk er dritlei av Merkel. Hvis Schulz blir kansler, blir han ikke det for Tyskland, men for Israel.

For en Tysker må det i hvert fall være irrasjonelt å stemme på SPD.

Stockholmsyndromet 200217

saetherOlav Sæther
Kristiansund, 20.2.17