Goldman SachsGoldman Sachs. Wikimedia Commos.

Etter det som har skjedd i Hellas bør det ringe noen alarmklokker her også. En av verdens største investeringsbanker, Goldman Sachs, tjente 600 millioner Euro over natten da de gav et lån til den greske staten. Samtidig inngikk Hellas en avtale om at lånet skulle veksles til dollar og yen for at det skulle fremstå som mindre enn det i virkeligheten var. Det var viktig for Hellas å skjule sin store utenlandsgjeld fordi landet i 2002 skulle bli med i Eurosonen.

Av samme grunn inngikk de derivatavtaler gjennom Goldman Sachs. Obligasjonsrentene stupte etter 9.11. Stort tap for den greske staten. I 2005 ble det beregnet at de omfattende derivatavtalene medførte at Hellas måtte betale 400 millioner i året til Goldman Sachs i honorarer. Honorarer er ikke avdrag og renter. Lånet på 2,1 milliarder Euro i 2001 hadde vokst til 5,1 milliarder Euro i 2005.

Dårlig business, spør du meg. Men hvordan står det til i Norwegistan da? Det jøde-eide Citigroup sto bak Terra-skandalen som påførte Norske kommuner et tap på mange hundre millioner kroner. Det gir ikke akkurat tillit til de som styrer i Norwegistan. Norske politikere er visst en del av en verdenselite, i hvert fall så lenge det finnes pææng på bok.

Har hentet noe av dette fra E24. Kan nevne at en av Sveriges verste landssvikere, Fredrik Reinfeldt er ansatt i Goldman Sachs.

Røverkapitalistene 180218

saetherOlav Sæther
Kristiansund, 18.2.2018