abbBreiviks selvlagde politibevis. Foto: Wikimedia Commons.

Noen måneder etter 22/7 ble Jens Steklov Stoltenberg intervjuet av BBC, kan ikke huske alt, men merket meg denne uttalelsen: "ABB har tapt, vi har vunnet", jeg tror BBC-folka stusset litt på dette. Men her hjemme i steinrøysa er vel de fleste vant til at den mannen lirer av seg mye svada. Den offisielle fortellingen om 22/7 skal det helst ikke stilles spørsmål ved og opplysninger er hemmelighetsstemplet. Det rimer dårlig med at vi ble fortalt at vi skal svare med enda mer åpenhet og enda mer demokrati.

Noen vitner har sagt at det var flere skyttere på Utøya. Ferga, som er skuddsikker, stakk av, hvorfor? Noen sier den fraktet bort de andre skytterne og deres våpen. Ting tyder på at ABB hater Arbeiderpartiet og AUF, hvis han stelte i stand alt dette alene må han være verdens farligste terrorist, nest etter Steklov da, som bombet Libya.

Jeg tror ikke ABB var alene om dette og lurer på hva Steklov mente med "ABB har tapt, vi har vunnet". At ABB har tapt er vel klart, men hvem har vunnet? Kan noen svare på det? Slik denne saken er håndtert av det offentlige så er det bare nødt til å bli spekulasjoner og konspirasjonsteorier. Under rettssaken mot ABB satt det hele tiden noen eksperter og fortalte oss hva vi skulle tro og mene.

En ting som er sikkert er at Utøya-kortet ble utnyttet politisk til å skvise ut Sylvi Listhaug.

saetherOlav Sæther
Kristiansund, 22.1.2019