Flykninger

Det har vært mange finurlige vinklinger i NRK på hvor «lønnsomt» det er for Norge å ta imot flyktninger. En tirsdag kveld fikk vi nok et eksempel. Det ble ikke mindre absurd denne gangen. Innslaget introduseres med at nyhetsanker Atle Bjurstrøm forteller at det å ta imot flyktninger har vært en stor inntektskilde for en del kommuner.

Det settes så over til Flora kommune i Sogn og Fjordane, der reporter Bård Siem opplyser at man her har hatt et overskudd på 120 millioner kroner på å ta imot flyktninger, og at dette er penger som har blitt pumpet inn i driften av kommunen.

Men "flykninger" ønsker ikke å bli værende i Flora kommune. De vil dit det skjer. De vil til Oslo. Til de segregerte bydelene. Hjem. Til lille MENA. Hvor de så stikker sugerøret inn i kommunekassa. Også kalt sosialbudsjettet. Legg merke til hvordan kommunen og NRK klarer det kunststykket å omdefinere statlige overføringer til inntekter. Det er jo ikke penger tjent, men penger som følger med "flyktningene".

Når private barnehager gjør noe tilsvarende, dvs. driver effektivt, så skrikes det opp om velferdsprofitører. Det er dette hva Flora kommune er. En velferdsprofitør. NRK er et intellektuelt havari, og helt uten journalistisk integritet.

Oddbjørn Jonstad
Oppegård, 26.8.2019