kriminelle miljøer

De fleste nordmenn flytter vekk fra steder med kriminelle miljøer før barna begynner på skolen, om de da får barn overhodet. De som ikke gjør det, lever gladelig på mafiaterritorier så lenge mafiavolden ikke rammer deres egen kropp. Et tømt oljefond merker de kanskje ikke på kroppen før de blir gamle.

En politietterforsker tegner et portrett av de unge lovbryterne som ikke er overraskende, men som likevel er oppsiktsvekkende fordi det hører til sjeldenhetene at folk forteller ubehagelige sannheter:

– Dette er ungdom som er født i Norge og de er norske statsborgere. Men de snakker ofte dårlig norsk og gjør det dårlig på skolen. De har gjerne en far som kom hit i voksen alder, men som snakker bedre norsk enn ungdommen, så det er vanskelig å forstå hva som har skjedd på veien.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995.

Det er naturligvis veldig kledelig av politimannen å påberope seg denne manglende forståelsen. Men er egentlig dette så fordømrade vanskelig? Hvis du flytter fra Somalia eller Afghanistan eller Irak til Norge, får vi også de respektive landenes problemer med på lasset.

Oddbjørn Jonstad
Oppegård, 12.10.2019