jan tore sannerKunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner. Foto: Marte Garmann.

Kunnskapsdepartementet – med 330 ansatte – søker i november 2019 etter en avdelingsdirektør til Integreringsavdelingen.

Integreringsavdelingen har et særskilt ansvar for bosetting av flyktninger, introduksjonsloven, som gjelder opplæring i norsk og samfunnskunnskap og introduksjonsprogram for nyankomne voksne innvandrere, og for kvalifiseringstiltaket Jobbsjansen. Videre har avdelingen ansvar for statsborgerloven og tilrettelegging for tolking til og fra talespråk i offentlig sektor. INA arbeider også med tilrettelegging for at frivillige organisasjoner og sivilsamfunn kan bidra til integreringsarbeidet og for dialog og samarbeid mellom ulike aktører på saksfeltet.

Integreringsavdelingen har dessuten ansvar for å utvikle og samordne politikk og tiltak som berører integrering, og for å sikre at integreringsperspektivet ivaretas av fagmyndigheter på ulike forvaltningsområder, for eksempel når det gjelder utdanning, sysselsetting og helse.

Det er utrolig at det legges ned så mye penger i et prosjekt som for lengst har dokumentert at det ikke fungerer. Jfr. Repatriering.no. Dessuten teller ikke disse utgiftene med når pressen forteller hva innvandringen koster.

Jan Tore Sanner (H) er Kunnskaps- og integreringsminister, Iselin Nybø (V) er Forsknings- og høyere utdanningsminister. Ikke stem på disse.

Oddbjørn Jonstad
Oppegård, 12.11.2019