hand 982070 1280

Bildet: Gerd Altmann fra Pixabay.com

Åpent brev til Erik Røste og Linda Hofstad Helleland.

Norvald Aasen kommenterer den stadige hetsen mot Russland i forbindelse med dopingskandaler.

Når personer eller stater blir utsatt for den nasjonale og internasjonale eliten sin hets og beskyldninger da blir jeg skeptisk!

Det blir hevdet fra Røste og Helleland at Russland ikke har fått streng nok straff etter at de er utestengt fra OL og VM. Dette på grunn av dopingskandaler. De kan visstnok under tvil få lov å stille under nøytralt flagg og uten nasjonal hymne ved seierssermonier. Og vestlige idrettsutøvere blir påvirket til å uttale seg agressivt overfor russiske utøvere til media.

Ingen, eller de færreste, ønsker doping, alle skal konkurere på like vilkår! Dette mener også jeg. Men jeg har noen spørsmål: Hva med andre stater der det er avslørt doping? Og Norge, som alltid går høyt på banen for å vise egen prektighet har i nær fortid hatt to dopingsaker, er vi noen bedre enn de fleste andre?

Vil dere virkelig stå frem på tv-skjermen og fortelle at utestengelsen av Russland ikke er politisk begrunnet? Dette tror vel de færreste på, heller ikke jeg!

Jeg tror at grunnen til denne evindelige Russland/Putin-hetsen er at Russland ikke har kastet seg inn i den vestlige elitens multikulturelle og ville selvmordsdans, der målet er folkeutskifninger og nedleggelsen av Vestens nasjonalstater.

Om jeg var russisk idrettsutøver, og ren for doping, ville jeg likevel ikke stillet i internasjonale mesterskap uten under russisk flagg og behandlet som andre lands utøvere. For grunnen til denne hetsen tror jeg ikke er sportslig begrunnet, men politisk! Jeg tror ikke på dere!

Norvald Aasen
Askvoll, 19.12.2019