header

Foto over: Wikipedia.org,

norway 1402729 1920

Vi arbeider for en lovgivning og en praksis som sikrer at Norge forblir en enhetlig nasjonal stat med basis i vår norske og kristne kulturarv og folkets historiske fellesskap.

Folkebevegelsen Mot Innvandring er en tverrpolitisk opplysningsorganisasjon som arbeider for å stoppe den fremmedkulturelle masseinnvandring til Norge.

Les mer om organisasjonen

Gi et bidrag til FMI, kontonr.: 0530.40.68169.

Vipps 43995

Den offisielle Twitter-kontoen til FMI: https://twitter.com/FMInnvandring

FMI på Mewe.com

Kilde: Kristeligt Dagblad den 18.8. 2010, Allan Sørensen. Fremhævelse: PVJ.

vintherjensen-2Ifølge Kristeligt Dagblads mellemøst-korrespondent  Allan Sørensen, har to libanesiske tv-stationer, der fortrinsvis har shiamuslimske   seere,  aflyst en tv-serie om Jesus. Begrundelsen er, at den virker stødende på landets kristne.

Det drejer sig om den shia-muslimske organisation  Hizbollahs  tv-station i Libanon, al-Manar, og en anden libanesisk tv-station NBN. Her har man valgt ikke at sende de resterende 15 ud af 17 afsnit af tv-serien ”al-Masih” ( Messias), der handler om Jesus.

Problemerne er opstået, fordi Jesus omtales som en profet. I et muslimsk perspektiv. Det er han ikke efter islamisk opfattelse. At Jesus blev korsfæstet og genopstod fra de døde, kan man slet ikke klare på  islamiske tv-redaktioner.

Men det er ikke blot muslimerne, der ikke kan godtage tv-serien. Den katolske ærkebiskop i Libanon, Bechara al-Rai, der har ført an i kritikken af serien siger følgende:
”Serien er blottet for respekt for Jesus, kirken og kristendom.” Selvom programmet handler om den store personlighed, Guds profet, søn af Maria, fred være med ham, stopper vi det af  respekt for andre religiøse grupper i Libanon tilføjer al-Manar og NBN i en fælles pressemeddelelse.

Libanons informationsminister, Tarek Mitri, hylder aflysningen af tv-serien som et tegn på følsomhed. Han siger følgende: ”Det beviser endnu engang, at Libanon er blandt de førende i dialog mellem religioner.”

Men det libanesiske oppositionsdagblad al-Akhbar, der ligesom tv-stationen al-Maner, er meget venligsindet over for  Hizbollah er mere bramfri:
Her kritiserer man aflysningen under overskriften ”Messias, et offer for sameksistens”. Her sidestiller man kritikken af fremstillingen af Jesus i en muslimsk sammenhæng med den spanske inkvisition.

Du har ikke rettigheter til å poste kommentarer


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Aktiviteter

aktivitet

Aktivisme Gudbrandsdalen
Søndag 28.august 2022


Info i Sør-Trøndelag og Oppland
Tirsdag 21. september 2021


Randesund, Kristiansand ble opplyst
Søndag 27. september 2020


«Protestfestivalen» i Kristiansand
Søndag 27. september 2020


Elverum ble opplyst
Søndag 27. september 2020


Opplyste handleglade nordmenn i Sverige
Tirsdag 18. august 2020

 

Gi et bidrag

FMI mottar ingen offentlig økonomisk støtte. For å utføre vårt arbeid er vi avhengig av pengebidrag fra medlemmer og sympatisører.

Les mer

Norge Er Vårt

Norge Er Vårt er FMIs medlemsblad og mottas som en del av medlemskapet.

Du kan abonnere uten å være medlem i FMI.

Les mer

Viktige nettaviser

politisk_ukorrektAlternativer til media som holder tilbake informasjon, ved hjelp av politisk korrekt sensur.

Please install and enabled plugin Vinaora Visitors Counter firstly

Vi har 254 gjester og ingen medlemmer på besøk.


 
Adresse: FMI, Postboks 70 Sentrum, 6501 KRISTIANSUND N. - E-post: fmi[at]fmi[dot]no - Telefon: 977 06 152 - Bank: Postbanken (DnB NOR Bank ASA) - Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995 - BIC-adresse: DNBANOKKXXX - IBAN-nr.: NO23 0530 4068 169 - Org.nr.: 994 552 554
FMI ©2006-2015