festning europa

FESTNING EUROPA NÅ!

Da er vi så å si ferdige med covid-19-hysteriet, og som vi tidligere har advart om er presset på Europas yttergrenser økt betraktelig. Sjefen for EUs agentur for grensekontroll, Frontex, Fabrice Leggeri advarer nå mot at situasjonen på den gresk-tyrkiske grensen eskalerer: «Hvis Tyrkia igjen skulle oppfordre og oppmuntre til lignende scener som vi så i februar og mars vil Frontex øke sin bemanning kraftig.» Ved «krisesituasjoner» vil vi sende nye 1500 grensevakter.

Greske sikkerhetsvakter som samarbeider med Frontex føler seg truet
I dag er 600 Frontex-vakter stasjonert i Hellas: På grensen til Tyrkia, i havområdene og på øyene. «I løpet av de siste månedene har tyrkisk grensepoliti skutt minst fem ganger inn på gresk territorium, men ingen er rapportert skadet», i følge Frontex-sjefen. Etter at president Erdogan tilbake i februar erklærte at grensen til EU var åpen var dette begrunnet med at han ønsket å presse EU for mer penger. «Når de fleste landene nå åpner grensene regner vi med en kraftig økning av ‘flyktninger’ som vil forsøke å komme til Europa», sier Leggeri.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995.

I mai-utgaven fra Frontex fastslår de at 4300 krysset grensene til Europa ulovlig og dette er tre ganger så mange som i april. Bare på grensen til Helles og Bulgaria var det 1250 ikke regulære grensepasseringer, åtte ganger flere enn i måneden før. Leggeri kommer med kraftig kritikk av asylsystemet til EU: «Asylsøknader må overprøves på Europas yttergrenser...slik at de raskest mulig får beskjed om de er kvalifisert til en ‘flyktningstatus’ eller ikke. Ved et avslag må ‘migrantene’ bli tilbakevist og deportert umiddelbart.»

Medlemskap i FMI kr 300,-. Abonnement Norge Er Vårt kr 120,-. Kontonr.: 0530.40.68169.

FESTNING EUROPA NÅ! SOLIDARITET MED HELLAS!

Nettredaksjonen, FMI, Folkebevegelsen Mot Innvandring