nakstad bukk havresekk

"Helsedirektøren" med sin smittesikre transportbåre som han tjener godt på i disse tider. Bilde: Skjermdump fra Dagbladet TV og Epiguard.com.

Espen Rostrup Nakstads beskjedne wikipedia-oppslag står ikke på noen måte i stil med hans rikskjendisstatus som assisterende direktør i Helsedirektoratet midt i korona-tiden.

Ikke engang hans kone, Johanna Nakstad, er nevnt der - selv om hun i egenskap av å være kundeansvarlig på Hurtigruten gjorde herr Nakstad inhabil i håndteringen av korona-utbruddet på Hurtigruteskipet MS «Roald Amundsen».

Men det som virkelig setter spørsmål ved integriteten til Nakstad, er hans rolle som styremedlem og aksjeeier i bedriften Epiguard, som produserer smittesikrede transportbårer. Denne bedriftens utsikter ser nå i disse koronatider mildt sagt lysende ut. Nakstad har i sin stilling som helsedirektør derfor opplagt en økonomisk interesse av å holde frykten for koronasmitte levende i befolkningen, som vil 'skrike' etter stadig mer smittesikring.

Nå har ikke Nakstad per i dag noen stor aksjepost i Epiguard, men ved et eventuelt oppkjøp av et internasjonalt storkonsern i en krisemaksimert tid kan aksjeverdien fort stige eksponensielt.

Ikke mindre bekymringsverdig synes Nakstads lemfeldige omgang med viktige tall og fakta i sin mediaeksponerte korona-hverdag. I et intervju med Radiokontakten på NRK P1 16.11.20, hevdet han:

  • At litt over 100 000 nordmenn har vært syke eller smittet med korona i Norge. (Meldte tilfeller er 28 963.)
  • At mange tusen har vært innlagt i sykehus. (Tallet er 1464.)
  • At over tusen har vært innlagt i intensiv avdeling. (Tallet er 288.)
  • At 600–2000 smittes i Norge hver dag, mange og nitti prosent av dem blir syke. (Noen som kan bekrefte dette?)
  • At mange av de som behandles i intensivavdelinger IKKE har underliggende sykdommer. (Hva mener han med ‘mange’?)
  • At i toppår med influensa er det ca. 900 innleggelser. (Tallet i toppsesongen 2017–18 var 7600, selv antall dødsfall var 1400.)

(Riktige tall er per 16.11.2020, red.anm.)

De som ikke stoler all verden på de daglige PR-stuntene til den kombinerte assisterende helsedirektør og styrmedlem i Epiguard, anbefales denne nettsiden som baserer seg på FHI- og Helsedirektoratets egne tall.

Nettredaksjonen, FMI