oversvommes somaliere

Hellas opplever nå en voldsom økning av somaliere som ankommer landet.

Et reisebyrå i Mogadischu, Somalia annonserer følgende: «Bli student hos oss og du får raskt et billig studentvisum til Tyrkia.» Fra Tyrkia sendes de videre til Hellas og det øvrige Europa.

Med stor bekymring ser Hellas nå en voldsom økning av somaliere som med hjelp fra Tyrkia, menneskesmuglere og NGOs ankommer landet.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995.

Halvparten av de som kom til øya Lesbos i november, er fra Somalia. Reisen organiseres av tyrkiske, islamske «hjelpe-organisasjoner» i Somalia og med fly reiser de direkte til Istanbul. Tyrkia hjelper til med videretransporten til Hellas.

Falsk legeattest gir innreise til Tyrkia
«For å kunne reise til Tyrkia fra Somalia må man ha et student- eller medisinvisum. Dette får de med et falskt diplom fra universitetet i Mogadischu, eller en falsk legeattest fra et sykehus.»
«Erdugan» er kodeordet for disse aksjonene, ifølge Greek Reporter.

Selv med et falskt diplom eller en falsk legeattest må de reisevillige bli invitert av et universitet eller et sykehus i Tyrkia, men et reisebyrå i Mogadischu annonserer følgende:
«Bli student hos oss og du får raskt et billig studentvisum til Tyrkia.» Hvem som helst som kan betale fra kr 13.000 – 15.000 er sikret et visum, og reise med fly. Flybilletten er subvensjonert fra Tyrkia og koster kr 1000,-.

Medlemskap i FMI kr 300,-. Abonnement Norge Er Vårt kr 120,-. Kontonr.: 0530.40.68169.

Alt blir organisert av to forskjellige NGO som blir støttet direkte av De Forente Emirater og Tyrkia. Den greske sikkerhetstjenesten sier at begge NGO er knyttet til det Muslimske Brorskapet som har gode forbindelser til Tyrkia.

Ved ankomsten i Istanbul blir de innlosjert i leiligheter for så å bli fraktet til vestkysten av Tyrkia. Der må de betale mellom kr 5000 – 9000 for overfarten til Lesbos. Aktuelt venter ca. 2500 somaliere nå i havnebyen Izmir på en reise videre til Hellas. I Hellas organiserer anarkister og kriminelle NGOs reisen videre til fastlands-Europa.

Somaliske sosialturister blir prioritert for en reise videre til Europa
Somaliske næringslivsreisende har bekreftet overfor greske myndigheter at de blir bra behandlet og prioriteres foran andre nasjonaliteter. Dette er fordi Tyrkia og Somalia har et tett samarbeid. I september 2017 etablerte Tyrkia en stor militærbase ved Mogadischu med navnet TURKSOM. Videre har de etablert en militærskole og begge prosjektene utgjør basisen til en Task Force med navnet «African Eagle». Militæreksperter ser dette som et symbol for Tyrkias ekspansjonsplaner i regionen.

Nettredaksjonen, Folkebevegelsen Mot Innvandring, FMI