handhilsing

Printscreen NRK.no

Den respektløse opptredenen som ble utvist av de muslimske kvinnene som ikke ville hilse på Kronprinsen, er ifølge to inhabile muslimske samfunnsdebattanter ikke representativ for muslimer flest.

Den respektløse opptredenen som ble utvist av de muslimske kvinnene som ikke ville hilse på Kronprinsen, er ifølge to inhabile muslimske samfunnsdebattanter ikke representativ for muslimer flest. Det kan man i religionsfrihetens navn tro akkurat hva man vil om. Det er ikke sikkert at alle de tusener av biler som er svidd av i Europa de siste 20 år, er representativt for muslimers måte å vise takknemlighet på heller.

Men et bilde sier av og til mer enn tusen forskningsrapporter, og ennå har det ikke kommet noen beklagelse fra kvinnene for sin manglende folkeskikk. Inntil den beklagelsen kommer, velger jeg å tro at denne forhånelsen av Kronprinsen er en bevisst og villet handling. Når den så ikke slo helt an i allmennheten, så blir den forsøkt bagatellisert og bortforklart i etterkant. Akkurat det synes jeg er svært så representativt for muslimer. En betingelsesløs innrømmelse av egne feil derimot, ville vært fint lite representativt.

Oddbjørn Jonstad
Oppegård, 5.2.2021