header

Foto over: Wikipedia.org,

norway 1402729 1920

Bilde: fra Pixabay.com

Vi arbeider for en lovgivning og en praksis som sikrer at Norge forblir en enhetlig nasjonal stat med basis i vår norske og kristne kulturarv og folkets historiske fellesskap.

Folkebevegelsen Mot Innvandring er en tverrpolitisk opplysningsorganisasjon som arbeider for å stoppe den fremmedkulturelle masseinnvandring til Norge.

Les mer om organisasjonen

Gi et bidrag til FMI, kontonr.: 0530.40.68169.

Vipps 43995

Den offisielle Twitter-kontoen til FMI: https://twitter.com/FMInnvandring

FMI på Mewe.com

putin vladimir red

Putins direkte svar om den røde linjen og krigs-aggresjon fra NATO og Ukraina.

Den russiske presidenten Putin ble under en podiumsdiskusjon spurt om den røde linjen. Putins svar var som alltid diplomatisk, men tydelig.

Den årlige investorkonferansen "Russia is calling" fant sted i Moskva, hvor Putin tradisjonelt svarer på spørsmål fra utenlandske investorer og eksperter. Han ble spurt om den røde linjen som den russiske regjeringen har snakket om den siste tiden. Putins svar var ikke overraskende, men man måtte lytte nøye.

Putin pekte på at den røde linjen er når Vesten installerer missiler i Ukraina. Det ville være en rød linje for Russland. I lys av de nåværende økende spenningene og de åpne kravene fra den ukrainske regjeringen om at NATO skulle gjøre nettopp det, burde Vesten ha lyttet nøye. Putin sa ikke i detalj hvordan Russland ville reagere, men svaret hans var likevel interessant. Vi gjengir her en fullstendig oversetting av spørsmålet og Putins svar.

Start på oversettelse:
Grapenheisser: Jakob Grapenheisser, East Capital:

«Du har gjentatte ganger nevnt at det er «røde linjer» i forholdet mellom Russland og Ukraina. Til en viss grad har det å gjøre med Vesten og NATO også. Kan du forklare mer detaljert hvor disse 'linjene' går og hvilke konsekvenser tror du det kan ha å krysse disse linjene? Må investorer bekymre seg for at Russland kan sende tropper til Ukraina?»

Putin: «Du skjønner, det var snakk om å sende russiske tropper til Ukraina i begynnelsen av året da vi holdt militærøvelsen ‘Sapad’ 2021, men som du ser, skjedde det ikke. Det handler ikke om å sende eller ikke sende tropper til Ukraina for å kjempe eller ikke å kjempe; det handler om å bygge et forhold for å skape en mer rettferdig og stabil utvikling og ta hensyn til sikkerhetsinteressene til alle aktører på den internasjonale scenen. Hvis vi gjør dette skikkelig, vil ingen føle seg truet på noen som helst måte.

Når det gjelder truslene, er befolkningen i de to tidligere ukjente republikkene – LNR (Lugansk) og DNR (Donezk) – også konstant truet av bevegelse av tropper i nærheten av deres områder. Det er det andre.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995.

For det tredje har den russiske føderasjonen også visse bekymringer over en stor militær øvelse nær våre grenser, inkludert ikke-planlagte øvelser som nylig ble holdt i Svartehavet, som strategiske bombefly, som vi vet, med presisjonsvåpen og muligens atomvåpen fløy bare 20 kilometer fra våre grenser. Alt dette utgjør tross alt en trussel for oss.

Nå om de "røde linjene". De er til en viss grad spekulative. Se likevel på hva som har skjedd de siste 20 årene eller så: Forholdet mellom Russland og det vestlige samfunnet, det «kollektive Vesten», var praktisk talt skyfritt på 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Hvorfor var det nødvendig å utvide NATO til våre grenser? Til hva? Hvem kan svare på dette spørsmålet? Det finnes ikke noe fornuftig svar på det, tvert imot.

Det var et nesten idyllisk bilde av relasjonene våre, spesielt på midten av 1990-tallet var vi nesten allierte. Nei, til tross for våre advarsler, til tross for våre diskusjoner, til tross for våre forespørsler, har infrastrukturen endelig nådd våre grenser. Det har kommet til det punktet at antimissilforsvarssystemer er stasjonert i Polen og Romania, og utskytningsrampene der er av typen Mk-41. Du kan også nevne tomahawks, angrepssystemer. Det utgjør en trussel for oss, det er et åpenbart faktum.

Medlemskap i FMI kr 300,–. Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Kontonr.: 0530.40.68169.

Til tross for all vår bønn og bønn om ikke å gjøre det, hva skjedde? Det vi ser nå. Som svar ble vi tvunget, jeg vil understreke dette, tvunget til å begynne å utvikle hypersoniske våpen, det er vårt svar. Vi var ikke de første som gjorde dette, først kom partnerne våre ut av ABM-kontrakten og deretter mellomdistansemissilkontrakten.

Du spurte om Ukraina: hvor er de "røde linjene"? Dette er først og fremst trusler som skal skapes mot oss og som kan utgå fra dette området. Jeg har allerede sagt offentlig at dere er forretningsfolk, og dere har kanskje ikke tid til å adlyde, men jeg sier det igjen: Hvis noen form for angrepssystem blir utplassert på ukrainsk territorium, vil det ta 7-10 minutter å komme til Moskva og 5 minutter ved utplassering av hypersoniske våpen. Tenk deg det. Forresten, du bor i Moskva, jeg hørte at du bor i Moskva, ikke sant? Flytiden til Moskva vil være 5 minutter.»

Grapenheisser: «Jeg har bodd i Moskva i nesten 15 år, ja.»

Putin: «Ja. Hva skal vi gjøre? Vi er nødt til å lage noe lignende for de som truer oss på denne måten. Kan du forestille deg det?

Vi kan gjøre det nå, fordi vi allerede har testet våpnene med suksess og fra begynnelsen av året vil vi bruke en ny Mach 9 hypersonisk sjømissil. Flytiden til de som gir bestillingen er også fem minutter.

Hvor går vi? Hvorfor gjør vi alt dette? Opprettelsen av slike trusler er en rød linje for oss.

Jeg håper det ikke kommer til det. Jeg håper at sunn fornuft og ansvar for eget land og for verdenssamfunnet vil seire.»

Slutt på oversettelsen.

Hvorvidt det var et løfte eller ikke er vanskelig å si. Men det faktum at Putin omtalte opprørsområdene i det østlige Ukraina som de «to tidligere ukjente republikker» har sannsynligvis skapt en del oppsikt. Har Russland til hensikt å anerkjenne de selvutnevnte republikkene ved for eksempel et ukrainsk angrep med støtte fra krigs-aggressorene i NATO?

Morten Lorentzen
Moss, 4.12.2021


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Aktiviteter

aktivitet

Aktivisme Gudbrandsdalen
Søndag 28.august 2022


Info i Sør-Trøndelag og Oppland
Tirsdag 21. september 2021


Randesund, Kristiansand ble opplyst
Søndag 27. september 2020


«Protestfestivalen» i Kristiansand
Søndag 27. september 2020


Elverum ble opplyst
Søndag 27. september 2020


Opplyste handleglade nordmenn i Sverige
Tirsdag 18. august 2020

 

Gi et bidrag

FMI mottar ingen offentlig økonomisk støtte. For å utføre vårt arbeid er vi avhengig av pengebidrag fra medlemmer og sympatisører.

Les mer

Norge Er Vårt

Norge Er Vårt er FMIs medlemsblad og mottas som en del av medlemskapet.

Du kan abonnere uten å være medlem i FMI.

Les mer

Viktige nettaviser

politisk_ukorrekt



Alternativer til media som holder tilbake informasjon, ved hjelp av politisk korrekt sensur.

Please install and enabled plugin Vinaora Visitors Counter firstly

Vi har 1436 guests og ingen medlemmer på besøk.


 
E-post: fmi[at]fmi[dot]no – Kontonr.: 3905.24.78654.
FMI ©2006-2015