putin vladimir red

Putin vil ikke ha krig: Fredsbevarende tropper sendes til Donbass.

I en artikkel publisert 4. desember 2021 konkluderte jeg med følgende om den snart 8 år pågående krigen i Ukraina, hvor USA-marionettene i Kiev fortsatt ikke har gjennomført sin del av Minsk-avtalen og har fortsatt med provokasjoner og angrep mot sivilbefolkningen i Lugansk og Donezk:

«Det faktum at Putin omtalte opprørsområdene i det østlige Ukraina som de ‘to tidligere ukjente republikker’ har sannsynligvis skapt en del oppsikt. Har Russland til hensikt å anerkjenne de selvutnevnte republikkene ved for eksempel et ukrainsk angrep med støtte fra krigs-aggressorene i NATO?»

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995.

Russland har nå anerkjent de to nevnte republikkene og ber samtidig om at det sendes fredstropper for å bevare fred og frihet for befolkningen.

Dekretene fra den russiske presidenten om anerkjennelse av republikkene Donetsk og Lugansk inneholder en passasje som sørger for utplassering av russiske fredsbevarende tropper i regionen.

De to identiske dekretene inneholder bare fire punkter, pluss det femte punktet ved dets ikrafttredelse. I det første punktet forklarer Putin at på grunn av Ukrainas avslag på å løse konflikten fredelig og i samsvar med Minsk-avtalen, anerkjenner han den respektive republikken. I det andre punktet pålegges utenriksdepartementet å etablere diplomatiske forbindelser med den respektive republikken. I det tredje punktet pålegges UD å forhandle frem en vennskapstraktat med den respektive republikken.

Medlemskap i FMI kr 300,–. Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Enkeltnummer kr 65,–. Kontonr.: 0530.40.68169.

Putin vil ikke angripe, det er fredsbevarende tropper som sendes til Donbass som forhåpentligvis bringer sikkerhet og fred til folket der igjen. Og hvis Ukraina ikke ønsker et kollektivt selvmord og stopper angrep i regionen, vil det være begynnelsen på en fredsprosess. Dessverre har ikke vestlige politikere forstått dette og Norges hjerneblåste utenriksminister Huitfeldt trommer fortsatt for ytterligere sanksjoner og militære intervensjoner. Når skal de vestlige marionette-regjeringene endelig forstå at Europa ikke er kanonmat for anglo-amerikanske olje- og gassinteresser? Dette handler ikke om en konflikt fra Ukraina mot Russland, men en aggresjon fra USA og NATO.

Her link til min artikkel 4.12.2022.

Morten Lorentzen
Moss, 22.2.2022