Aftenposten logo.jpg

Oddbjørn Jonstad skriver om medias – her Aftenposten – redigering og sensurering av informasjon til leserne, før publisering.

Aftenposten skal gi et godt og balansert bilde av det som kommer frem i media. Leserne skal få den informasjonen de trenger, men det skal skje gjennom redigering av innholdet før det publiseres. Der vektlegger vi hensynet til offentlighet og andre vurderinger, som hensyn til alle berørte, skriver Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995. Medlemskap i FMI kr 300,–. Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Enkeltnummer kr 65,–. Kontonr.: 0530.40.68169.

Så det er altså ikke overlatt til leseren selv å vurdere virkeligheten. Den skal først filtreres gjennom journalistens politiske, moralske, sosiale etc. filtre før det serveres offentligheten. Mange minnes, med gru, Gro Harlem Brundtlands datidens kamp mot at satellittantenner skulle tillates, med begrunnelsen at "da risikerer vi jo miste kontrollen med hva folk får vite". Kan journalistene se for seg et godt tillitsforhold til sine lesere dersom de serveres ferdig tygget virkelighetsbeskrivelse? Uten sakenes realiteter?. Kan vi få redaktørenes svar?

Oddbjørn Jonstad
Oppegård, 24.4.2022