header

Foto over: Wikipedia.org,

norway 1402729 1920

Bilde: fra Pixabay.com

Vi arbeider for en lovgivning og en praksis som sikrer at Norge forblir en enhetlig nasjonal stat med basis i vår norske og kristne kulturarv og folkets historiske fellesskap.

Folkebevegelsen Mot Innvandring er en tverrpolitisk opplysningsorganisasjon som arbeider for å stoppe den fremmedkulturelle masseinnvandring til Norge.

Les mer om organisasjonen

Gi et bidrag til FMI, kontonr.: 0530.40.68169.

Vipps 43995

Den offisielle Twitter-kontoen til FMI: https://twitter.com/FMInnvandring

FMI på Mewe.com

usa kriger

USA gjennomfører krigshandlinger for å opprettholde sitt hegemoni og redde hva som ikke reddes kan, nemlig sin unipolare maktstilling og sin egen skakk-kjørte Fiat-økonomi.

I hvor mange land har USA gjennomført militære operasjoner de siste årene? Tre? Fem? Det er betydelig flere, ifølge en fersk rapport.

Pentagon definerer «irregulær krigføring» som «konkurranse som ikke er en del av tradisjonelle væpnede konflikter». Nå har Pentagon blitt offentlig kritisert for å bruke «sikkerhetssamarbeid»-programmer for «hemmelige kriger» og anbefaler at kongressen begrenser dem. En ny rapport fra Brennan Center for Justice ved New York University School of Law, viser at amerikanske styrker har vært involvert i uautoriserte fiendtligheter i mange flere land enn Pentagon har fortalt Kongressen og offentligheten.

USA gjennomfører aktive krigshandlinger for å opprettholde sitt hegemoni og redde hva som ikke reddes kan, nemlig sin unipolare maktstilling og sin egen skakk-kjørte Fiat-økonomi.

«Afghanistan, Irak, kanskje Libya. Hvis du skulle spørre den gjennomsnittlige amerikaneren hvor USA har vært i krig de siste to tiårene, ville du sannsynligvis fått denne korte listen», heter det i rapporten «Secret War: How the U.S. use partnerships and proxy forces to wage war under the radar», som nå vekker oppsikt. «Men den listen er feil – den inkluderer minst 50 land der USA har kjempet en væpnet konflikt gjennom bakkestyrker, fullmektige eller luftangrep.»

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995. Medlemskap i FMI kr 300,–.

«Denne spredningen av hemmelig krigføring er et relativt nytt fenomen, og det er udemokratisk og farlig», skriver rapportens forfatter, Katherine Yon Ebright, i innledningen. «Utførelsen av uanmeldte fiendtligheter i uanmeldte land bryter med vår konstitusjonelle orden. Det inviterer til en militær opptrapping som er uforutsigbar for offentligheten, til kongressen og til og med for diplomatene som er siktet for å administrere amerikanske utenriksrelasjoner.»

Et slikt program autoriserte forsvarsdepartementet til å «støtte enhver utenlandsk styrke, irregulær styrke, gruppe eller individ som støtter eller legger til rette for autoriserte pågående militære operasjoner av amerikanske spesialstyrker for å motvirke terrorisme».

Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Enkeltnummer kr 65,–. Kontonr.: 0530.40.68169.

Ifølge rapporten har denne «støtten» blitt tolket bredt – eller rettere sagt, for bredt – av Pentagon. I praksis har det gjort det mulig for det amerikanske militæret å «bygge og kontrollere proxy-styrker som kjemper på vegne av, og noen ganger sammen med, amerikanske styrker» og å bruke væpnet makt for å forsvare sine lokale partnere mot motstandere (i betydningen av det Pentagon kaller «kollektivt selvforsvar»), uansett om disse motstanderne utgjør en trussel mot amerikansk territorium eller enkeltpersoner.

«Vi har hatt skader på alle typer oppdrag vi gjør»
«Jeg har folk i Kenya, Tsjad, Kamerun, Niger [og] Tunisia som gjør de samme tingene som folket i Somalia og utsetter seg selv for den samme faren», skrøt den pensjonerte brigadegeneral Donald Bolduc, som ledet amerikanske spesialstyrker i Afrika frem til 2017 og stilte til det republikanske midtveisvalget for det amerikanske senatet i New Hampshire (tapte mot den demokratiske sittende Maggie Hassan).

Rapporten, som bygger på publisert arbeid fra undersøkende reportere, intervjuer med kunnskapsrike tjenestemenn og kongressansatte, offisielle dokumenter og journaler, og forfatterens juridiske analyse, navngir land som: Somalia, Kamerun, Afghanistan, Egypt, Irak, Kenya, Libanon, Libya, Mali, Mauritania, Niger, Nigeria, Syria, Tunisia og Jemen. Det understrekes imidlertid at denne listen absolutt ikke er komplett, fordi USA utfører....

Kampoppdrag i 50 land
usa kriger 1USA kjemper en fortvilet kamp med alle midler for den unipolare verdensordenen som de heldigvis ikke kan og vil vinne.

Femti land, fra Mexico til Peru i vest til Indonesia og Filippinene (hvor amerikanske styrker er kjent for å ha deltatt i kampoperasjoner) i øst, og 22 land i Nord- og Afrika sør for Sahara alene (for ikke å nevne Ukraina) hadde USAs It-programmer på plass i midten av 2018.

Stort sett er byråets formål å bruke Pentagons tilnærming til å skape og kontrollere samarbeidsstyrker mot land som Kina, Russland, Iran og Nord-Korea, heter det i rapporten.

Så vi ser at det amerikanske militæret er aktivt i mange flere land og regioner i verden enn det ser ut for omverdenen. Amerikanske spesialstyrker er den drivende kraften i den eskalerende Ukraina-konflikten, men er ennå ikke offisielt i kampoppdrag mot russiske styrker.

USAs aggressive og globale militære fotavtrykk kan ikke lenger fornektes.

Nettredaksjonen


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Aktiviteter

aktivitet

Aktivisme Gudbrandsdalen
Søndag 28.august 2022


Info i Sør-Trøndelag og Oppland
Tirsdag 21. september 2021


Randesund, Kristiansand ble opplyst
Søndag 27. september 2020


«Protestfestivalen» i Kristiansand
Søndag 27. september 2020


Elverum ble opplyst
Søndag 27. september 2020


Opplyste handleglade nordmenn i Sverige
Tirsdag 18. august 2020

 

Gi et bidrag

FMI mottar ingen offentlig økonomisk støtte. For å utføre vårt arbeid er vi avhengig av pengebidrag fra medlemmer og sympatisører.

Les mer

Norge Er Vårt

Norge Er Vårt er FMIs medlemsblad og mottas som en del av medlemskapet.

Du kan abonnere uten å være medlem i FMI.

Les mer

Viktige nettaviser

politisk_ukorrektAlternativer til media som holder tilbake informasjon, ved hjelp av politisk korrekt sensur.

Please install and enabled plugin Vinaora Visitors Counter firstly

Vi har 314 guests og ingen medlemmer på besøk.


 
Adresse: FMI, Postboks 70 Sentrum, 6501 KRISTIANSUND N. – E-post: fmi[at]fmi[dot]no – Bank: Postbanken (DnB NOR Bank ASA) – Kontonr.: 0530.40.68169 – Vipps: 43995 - BIC-adresse: DNBANOKKXXX – IBAN-nr.: NO23 0530 4068 169 – Org.nr.: 994 552 554
FMI ©2006-2015