header

Foto over: Wikipedia.org,

norway 1402729 1920

Bilde: Alain Aidet fra Pixabay.com

Vi arbeider for en lovgivning og en praksis som sikrer at Norge forblir en enhetlig nasjonal stat med basis i vår norske og kristne kulturarv og folkets historiske fellesskap.

Folkebevegelsen Mot Innvandring er en tverrpolitisk opplysningsorganisasjon som arbeider for å stoppe den fremmedkulturelle masseinnvandring til Norge.

Les mer om organisasjonen

Gi et bidrag til FMI, kontonr.: 0530.40.68169.

Vipps 43995

Den offisielle Twitter-kontoen til FMI: https://twitter.com/FMInnvandring

FMI på Mewe.com

insekter

EU gir seg ikke. F.o.m. uke 5 i år kan melorm, larvene til svartbillen, og den store melormen, offisielt selges som mat. Denne delikatessen kan være i hyllene i frossenmat, pasta, tørket eller pulverisert form. Gresshopper kan også selges som et delvis avfettet pulver. EU-kommisjonen har tidligere godkjent salg av tørket gul melorm og asiatisk gresshoppe.

Standardene for mat i Russland er høyere enn i EU og hvor genmodifisert mat og insekter ikke er tillatt som mat eller som tilsetningsstoffer. Slik er det dessverre ikke i Europa: Insekter i mat er ikke lenger en sensasjon for folk som bor i EU eller i regionen Norge. Siden 2021 har dette vært tillatt uten at systemmedia har fokusert på det. Med den nye forordningen er ytterligere insektarter kommet til og bidrar til at bakerprodukter, supper, sjokolade, vegane retter, alkohol, kjøtt osv. kan tilsettes insektmel. Bare fantasien til matvareprodusentene setter grenser for hvor insektmel kan tilsettes og profitten kan økes.

Russere og russiske medier er i sjokk, og her følger en meget lesverdig oversettelse fra en russisk reportasje:

Europeere blir overtalt til ikke bare å vaske seg sjeldnere, men også til å spise insekter
Den kulturelle transformasjonen av Europa har pågått i lang tid, og den har selvfølgelig også en hjemlig dimensjon. Folk får beskjed om å vaske seg sjeldnere, bruke færre apparater, vaske mindre, begrense innetemperaturen – hjemme og på jobb – og blir nå bedt om å spise insekter. Det mangler ikke mye og du kan ikke lenger kjenne igjen det franske kjøkkenet, det italienske kjøkkenet, den bayerske pølsen kan bli noe uanstendig og den britiske biffen kan bli politisk ukorrekt.

EU-kommisjonen jobber hardt med dette og tillater offisielt salg av ting i dagligvarebutikker som tidligere ikke engang ble ansett som mat. Og nå, viser det seg, er insekter – insekter og ormer – det nye ordet på kjøkkenet og det nye ordet på restaurantenes menyer. Og det er bare fordi etterlater oppdrett av insekter et lavt karbonavtrykk. Kuer fiser og ødelegger atmosfæren ved å frigjøre metan. Innsekter gjør ikke det, de oppfører seg mye bedre. For det andre kreves det mye mindre fôr for å produsere en kilo av det enn for eksempel å produsere en kilo storfekjøtt. I tillegg kreves det mindre vann, mindre strøm, mindre plass, mindre avfall, altså bare fordeler, i følge EU.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995. Medlemskap i FMI kr 300,–.

På den annen side inneholder insektmel like mye animalsk protein som er nødvendig for konsum, som vanlig kjøtt eller fisk. Insekter er også rike på fett, kalsium, jern, sink og vitaminer. Også en fordel. Så matinsektvirksomheten blomstrer. Små bedrifter og store bedrifter dukker opp overalt. Ikke bare i Asia, hvor det er normalt å spise insekter, men også i Europa og Amerika.

EU gir seg ikke. Siden denne uken kan melorm, larvene til svartbillen, og den store melormen, offisielt selges som mat. Denne delikatessen kan være i hyllene i frossenmat, pasta, tørket eller pulverisert form. Gresshopper kan også selges som et delvis avfettet pulver. EU-kommisjonen hadde tidligere godkjent salg av tørket gul melorm og asiatisk gresshoppe.

insekter 1

Oversikt over de nye matproduktene som eurokratene har vedtatt for Europas befolkning uten at vi er blitt spurt. Det er jo så fint med parlamentarisk demokrati, eller hva?

Advarsel: Acheta domesticus og Alphitobius diaperinus
Alle disse nye ingrediensene kan nå offisielt brukes i produksjon av brød og pasta, bakervarer, sjokolade- og proteinbarer, samt i pizza, sauser, supper og selvfølgelig som tilsetning i kjøttprodukter – pølser og burgere. Altså overalt. De lover å oppgi innholdet på etikettene. Men det er vanligvis med liten skrift, og navnene på insektene kan være på latin: Acheta domesticus, huscricket og Alphitobius diaperinus, cricketlarver. Dette er virkelig noe for gourmeter.

Åtte andre deilige og sunne insekter undersøkes for tiden av EU-kommisjonen. Det skal sies at ikke alle er begeistret for det. Journalisten og niesen til Osama bin Laden, Noor bin Laden, henvendte seg til den vestlige eliten samlet i Davos med følgende ord:

«Jeg vil gjerne si noe til Klaus Schwab og hans håndlangere. Jeg heter Noor bin Laden. Jeg er et menneske, ikke en QR-kode. Jeg vil ikke spise insekter. Jeg vil ikke bo i en kapsel. Jeg vil ikke bli innelåst i et digitalt fengsel. Ingenting dere gjør vil få meg til å underkaste meg. Jeg ønsker å beholde min gudgitte frihet og mitt menneskeverd.»

Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Enkeltnummer kr 65,–. Kontonr.: 0530.40.68169.

Forskere innrømmer at det fortsatt er en «kvalmefaktor», men den kan overvinnes. Giovanni Sogari, forsker i sosiale og forbrukerspørsmål ved Universitetet i Parma, er optimist og tror på overtalelse: «Det er delvis et spørsmål om bevissthet og stammer fra vår sosiale og kulturelle erfaring: Mange europeere føler avsky bare ved tanken på å spise insekter. Det er der den såkalte «avskyfaktoren» kommer inn. Men over tid og under ytre påvirkning kan denne holdningen endre seg.»

Kampanjen har allerede startet. I Holland ble det besluttet å begynne med skolebarn. På høsten ble elever i alderen 10 til 12 år på en skole tilbudt et måltid med grønnsaker, melorm og maggots til lunsj. Arrangørene forklarte at på denne måten er barna med på å skape de nye matvanene for fremtidige generasjoner i Europa. Hollywood-stjerner blir også benyttet som forbilder. Nicole Kidman spiser levende ormer og gresshopper i en video. Hun sier de er saftige og deilige. I videoen spiste Angelina Jolie edderkopper med barn, riktignok uten glede og med knapt skjult avsky, men ikke desto mindre.

Så god appetitt alle sammen og les matetikettene nøye. Det er omtrent 2000 arter av insekter, edderkopper, larver og andre insekter på jorden som du i utgangspunktet kan spise. Store muligheter åpner seg for de som ønsker det.

Slutt på oversettelsen og jeg ønsker også alle en riktig god apetitt.

Morten Lorentzen

Moss, 15.2.2023


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Aktiviteter

aktivitet

Aktivisme Gudbrandsdalen
Søndag 28.august 2022


Info i Sør-Trøndelag og Oppland
Tirsdag 21. september 2021


Randesund, Kristiansand ble opplyst
Søndag 27. september 2020


«Protestfestivalen» i Kristiansand
Søndag 27. september 2020


Elverum ble opplyst
Søndag 27. september 2020


Opplyste handleglade nordmenn i Sverige
Tirsdag 18. august 2020

 

Gi et bidrag

FMI mottar ingen offentlig økonomisk støtte. For å utføre vårt arbeid er vi avhengig av pengebidrag fra medlemmer og sympatisører.

Les mer

Norge Er Vårt

Norge Er Vårt er FMIs medlemsblad og mottas som en del av medlemskapet.

Du kan abonnere uten å være medlem i FMI.

Les mer

Viktige nettaviser

politisk_ukorrektAlternativer til media som holder tilbake informasjon, ved hjelp av politisk korrekt sensur.

Please install and enabled plugin Vinaora Visitors Counter firstly

Vi har 70 guests og ingen medlemmer på besøk.


 
Adresse: FMI, Postboks 70 Sentrum, 6501 KRISTIANSUND N. – E-post: fmi[at]fmi[dot]no – Bank: Postbanken (DnB NOR Bank ASA) – Kontonr.: 0530.40.68169 – Vipps: 43995 - BIC-adresse: DNBANOKKXXX – IBAN-nr.: NO23 0530 4068 169 – Org.nr.: 994 552 554
FMI ©2006-2015