header

Foto over: Wikipedia.org,

norway 1402729 1920

Bilde: Alain Aidet fra Pixabay.com

Vi arbeider for en lovgivning og en praksis som sikrer at Norge forblir en enhetlig nasjonal stat med basis i vår norske og kristne kulturarv og folkets historiske fellesskap.

Folkebevegelsen Mot Innvandring er en tverrpolitisk opplysningsorganisasjon som arbeider for å stoppe den fremmedkulturelle masseinnvandring til Norge.

Les mer om organisasjonen

Gi et bidrag til FMI, kontonr.: 0530.40.68169.

Vipps 43995

Den offisielle Twitter-kontoen til FMI: https://twitter.com/FMInnvandring

FMI på Mewe.com

petrodollar

Dollaren er dømt til å implodere! Siden februar 2022 er kampen for å erstatte USAs petrodollar med «demokratiske» valutaer som ikke kan brukes som våpen mot andre nasjoner slik vi kjenner det fra USA unipolare maktmisbruksstilling irreversibel.

Hvordan ble det slik at petrodollaren var i stand til å nå denne posisjonen, at USA kan starte folkerettsstridige kriger, sanksjonere halve verden og drepe og skade hundrevis av millioner mennesker?

Først et lite kjent eksempel. Libanon lider av flyktningstrømmer fra Palestina og Syria forårsaket av terroren fra Israel og USA. Landet har ingen elektrisitet, ingen gass og ikke drivstoff. Egypt går med på å eksportere gass til det urolige Libanon via Syria, men USA har imidlertid så langt nektet å gi landet unntak fra sanksjoner pålagt Damaskus. USA spiller sine velkjente maktspill og forårsaker igjen lidelse og død.

En analyse av Fabio Vighi, professor i kritisk og italiensk teori ved Cardiff University i Storbritannia, tegnet en analogi mellom farma-dollar og petro-dollar. Her et utdrag fra en artikkel som ble publisert i august 2021:

«Hvorfor har alle Covid-behandlinger blitt kriminalisert, forbudt eller sabotert? Som FDA fritt innrømmer, er bruk av nødvaksine-godkjenninger bare mulig når `det ikke finnes egnede, godkjente og tilgjengelige alternativer`. En sak om sannhet i det skjulte. Videre er den nåværende vaksine-religionen nært knyttet til fremveksten av den farmasøytiske dollaren, som ved å livnære seg på pandemier etterligner `petrodollarens` herlighet og har som mål å la USA fortsette å utøve global monetær dominans.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995. Medlemskap i FMI kr 300,–.

Hvorfor skulle hele menneskeheten (inkludert barn!) injisere eksperimentelle `vaksiner` med stadig mer bekymringsfulle, men systematisk bagatelliserte bivirkninger når mer enn 99 % av de smittede, hvorav de aller fleste er asymptomatiske, blir friske? Svaret er åpenbart: Fordi vaksiner er gullkalven i det tredje årtusenet, mens menneskeheten fungerer som forsøkskaniner for `siste generasjon`.»

Her er den meget interessante artikkelen til professor Fabio Vighi: https://thephilosophicalsalon.com/a-self-fulfilling-prophecy-systemic-collapse-and-pandemic-simulation/ 

1973: Fremveksten av petrodollaren
De eldre og alle historisk opplyste vil huske og vite at i 1973 ble verdensøkonomien nærmest stanset av en påstått oljemangel. Denne krisen skyldes energiferien i februar, som imidlertid resulterte i det motsatte av de tiltenkte besparelsene. Et annet tiltak var «bilfri dag». Et klistremerke på frontruten til hver bil skulle angi dagen den ikke skulle kjøres.

En artikkel av Dr. TP Wilkinson beskriver bakgrunnen som følger:
«Den påståtte katalysatoren for denne påståtte mangelen var den såkalte Yom Kippur-krigen, der styrkene til det anglo-amerikanske imperiets offshore-bosettings-koloniale selskap i Palestina, også kjent som staten Israel, slo tilbake styrkene til Egypt og Syria som ønsket å gjenerobre territorium stjålet i seksdagerskrigen i 1967.

Et svar på det anglo-amerikanske imperiets støtte til sin klientstat mot statene Israel ønsket å erobre var en oljeembargo annonsert av OPEC, med den største produsenten – det autokratiske anglo-amerikanske protektoratet i Saudi-Arabia, i spissen.»

Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Enkeltnummer kr 65,–. Kontonr.: 0530.40.68169.

Embargoen førte til massive økonomiske problemer, spesielt i Europa og dets tidligere kolonier, som ble bekjempet med noen ganger absurde tiltak. Ifølge Wilkinson var det ingen faktisk oljemangel, men den tilsynelatende mangelen kunne ikke overvinnes uten å bryte oljekartellets makt.

«Mens OPEC-embargoen formelt begrenset salget av råolje til de israelske sponsorene, var det ingen reell oljemangel ettersom oljeforsyninger til Europa og USA historisk sett har vært i hendene på de store (nå supermajorene), som da var kjent som `Syv søstre`. Kunngjøringen av OPEC-embargoen ved kilden hadde ingen innvirkning på de enorme oppstrømsreservene som de hovedsakelig amerikanske majors besitter. Det ga imidlertid et påskudd for massive prisøkninger ved pumpene, som ble presentert som på grunn av mangel».

Dollaren er dømt til å implodere!
Siden 1944 har dollaren vært knyttet til gull under Bretton Woods-avtalen. I 1971 kunngjorde daværende amerikanske president Richard Nixon at den amerikanske dollaren ikke lenger ville kunne løses inn mot gull til enhver pris.

«Den enorme gjelden som ble pådratt for å finansiere USAs krig mot Vietnam var avgjørende for denne avgjørelsen. Som en del av denne skjebnesvangre avgjørelsen ble det holdt hemmelige forhandlinger med kongeriket Saudi-Arabia, noe som resulterte i en avtale om at Saudi-Arabia og OPEC bare skulle selge olje i amerikanske dollar.»

Oljekrisen hadde drevet oljeprisen så høyt at mange land i Europa, og spesielt de nylig uavhengige statene, snart tømte ut sine valutareserver og ble tvunget til å låne amerikanske dollar for å betale for oljeimport.

Resultatet var en boom for det amerikanske regimet, for oljeindustrien og bankvesenet, men ikke for vanlige folk, da etterspørselen etter amerikansk valuta førte til en tilstrømning av valuta og en generell bedring i driftsbalansen. I mellomtiden kunne det amerikanske finansdepartementet bokstavelig talt trykke dollar for å kjøpe olje når tiden var inne.

Selv i dag er denne historien fortalt på en måte som nedverdiger de arabiske statene, selv om alle de store oljeproduserende arabiske statene som var involvert var helt avhengige av det anglo-amerikanske imperiet og dets militære makt for deres overlevelse, men nå frigjør de seg gradvis fra USA-kontrollen.

Saudi-Arabia er det fremste eksemplet på at USAs rolle som unipolar makt gradvis reduseres. Dette kunne man konstatere under den demente Joe Biden sitt besøk i fjor. I motsetning til Biden rullet Saudi-Arabia ut den røde løperen for Kinas president Xi Jinping og Saudi-Arabia ønsker å betale eksporten til Kina i yuan i fremtiden. Landet er nå også en av de viktigste kandidatene for tiltredelse til BRICS og vil derfor også delta i deres nye valuta.

Hva er konsekvensene av å erstatte dollaren som handelsvaluta?
Det som skjedde i 1973 blir snudd fullstendig på hodet. Hvis USA hadde finansiert napalmen og bombene som ble sluppet over folket og skogene i Vietnam med petrodollaren, og deretter en rekke andre kriger som drepte millioner av mennesker, vil dette lykkeligvis snart ikke lenger være mulig. Militærbudsjettet på 850 milliarder dollar, som er like stort som for de neste 9 landene på listen over investeringer i militæret, inkludert Kina og Russland, vil da ikke lenger være finansierbart.

USA sin makt er bygget på Dollar, olje og militæret
For å kunne forstå USAs handlinger de siste tiårene må man vite at USAs makt hviler på tre pilarer som de forsvarer med alle midler: Den amerikanske dollaren, oljen og militæret.

For å kunne implementere den verdensomspennende bruken av US-dollar, trenger USA dette ekstraordinært store militærbudsjettet, og det ser ikke ut til å være noe problem med det første, fordi USA/FED kan skrive ut US-dollaren selv. Heldigvis taper den amerikanske dollaren verdi som et resultat, og det er derfor den amerikanske dollaren egner seg dårlig som reservevaluta.

Jo mindre egnet den amerikanske dollaren er som reservevaluta, jo mindre gunstig er den for andre stater og mer militært press må USA utøve for å håndheve bruken av Dollar. Et høyere militærbudsjett, resulterer i mer pengetrykking, som igjen betyr mer inflasjon. Jo mindre egnet den amerikanske dollaren er som reservevaluta, jo mer ugunstig er den for andre stater, derfor må USA utøve mer militært press som er en selvforsterkende prosess.

Det som fungerte tilbake i 1973 oppnås i dag med sanksjoner mot Russland
En kunstig mangel som forårsaker en enorm kostnadsøkning, krymper økonomien og driver inflasjonen. Angrepet på befolkningen i hele verden finner sted på flere fronter via diktatur av mening, energi og helse.

Utrolig nok eksisterer det mennesker som påstår at verdens befolkning ikke er styrt av kriminelle!

Morten Lorentzen
Moss, 19.2.2023


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Aktiviteter

aktivitet

Aktivisme Gudbrandsdalen
Søndag 28.august 2022


Info i Sør-Trøndelag og Oppland
Tirsdag 21. september 2021


Randesund, Kristiansand ble opplyst
Søndag 27. september 2020


«Protestfestivalen» i Kristiansand
Søndag 27. september 2020


Elverum ble opplyst
Søndag 27. september 2020


Opplyste handleglade nordmenn i Sverige
Tirsdag 18. august 2020

 

Gi et bidrag

FMI mottar ingen offentlig økonomisk støtte. For å utføre vårt arbeid er vi avhengig av pengebidrag fra medlemmer og sympatisører.

Les mer

Norge Er Vårt

Norge Er Vårt er FMIs medlemsblad og mottas som en del av medlemskapet.

Du kan abonnere uten å være medlem i FMI.

Les mer

Viktige nettaviser

politisk_ukorrektAlternativer til media som holder tilbake informasjon, ved hjelp av politisk korrekt sensur.

Please install and enabled plugin Vinaora Visitors Counter firstly

Vi har 133 guests og ingen medlemmer på besøk.


 
Adresse: FMI, Postboks 70 Sentrum, 6501 KRISTIANSUND N. – E-post: fmi[at]fmi[dot]no – Bank: Postbanken (DnB NOR Bank ASA) – Kontonr.: 0530.40.68169 – Vipps: 43995 - BIC-adresse: DNBANOKKXXX – IBAN-nr.: NO23 0530 4068 169 – Org.nr.: 994 552 554
FMI ©2006-2015