header

Foto over: Wikipedia.org,

norway 1402729 1920

Bilde: fra Pixabay.com

Vi arbeider for en lovgivning og en praksis som sikrer at Norge forblir en enhetlig nasjonal stat med basis i vår norske og kristne kulturarv og folkets historiske fellesskap.

Folkebevegelsen Mot Innvandring er en tverrpolitisk opplysningsorganisasjon som arbeider for å stoppe den fremmedkulturelle masseinnvandring til Norge.

Les mer om organisasjonen

Gi et bidrag til FMI, kontonr.: 0530.40.68169.

Vipps 43995

Den offisielle Twitter-kontoen til FMI: https://twitter.com/FMInnvandring

FMI på Mewe.com

chorakirken

Chora Kirke: Et enestående vitnesbyrd om europeisk kulturhistorie forsvinner under sløret til en religion som er fiendtlig mot kunst og bilder. Konstantinopel erobres for andre gang, denne gangen av kunstforakterne. Bilde: Shutterstock.com/Von Gelia

Den tidligere Chora-kirken i Istanbul, hvis bibelske kunst står på UNESCOs verdensarvliste, vil snart bli brukt som moské igjen etter Erdogans ordre – som Hagia Sophia. De kristne freskene og mosaikkene er dekket med tepper. Slik viser islam sin forakt for alt som ikke er islamsk. Ingen skal si senere at de ikke visste noe.

En av hovedattraksjonene i Istanbul, Chora-kirken er kjent for sin utsmykning med mosaikker av høyeste kunstneriske kvalitet og regnes som en av de viktigste bysantinske bygningene i verden. Det var et museum i nesten åtte tiår. Nå, i likhet med kroningskirken til de bysantinske keiserne, Hagia Sophia, skal den bli gjeninnviet til en moské i henhold til ønskene til den islamske tyrkiske despoten Erdoğan.

Etter den osmanske erobringen av Konstantinopel forble Chora-kirken en kirke en kort stund. I 1511 ble den omgjort til et tempel for Allah, de verdensberømte mosaikkene og freskene ble tildekket med kalk. Etter Andre verdenskrig, da det tilbakestående Tyrkia på en eller annen måte prøvde å finne en forbindelse til Europa, konverterte den tyrkiske regjeringen Chora til et museum. Senest siden 2002 har Erdogans islamistiske AKP fanatisk fortsatt med å understreke sin forakt for alt ikke-islamsk.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 3905.24.78654.

I 2019 stadfestet den tyrkiske høyesterett et søksmål som hadde krevd omgjøring av avgjørelsen fra 1945. Et år senere, etter re-islamiseringen av Hagia Sophia – en gang den største kirken i kristendommen og en arkitektonisk modell for moské-bygging, beordret også den islamske despoten, president Erdoğan, at Choraen igjen skulle omgjøres til et muslimsk sted for tilbedelse.

Mens den ene moskeen etter den andre i Norge spirer ut av de «vantroe» sin jord, går en perle av europeisk kulturhistorie igjen tapt for verdensoffentligheten under det islamske åket og dekkes til av islams anti-menneskelighet.

Et enestående vitnesbyrd om europeisk kulturhistorie forsvinner under sløret til en religion som er fiendtlig mot bilder. Konstantinopel erobres for andre gang, denne gangen av kunstforakterne.

Redaksjonen

 

Oppfordring til alle våre lesere:

Gjennom vår direkte kontakt med medlemmer og ikke medlemmer vet vi at flere ønsker å skrive en artikkel, men kvier seg for represalier fra familie, venner og studie- eller arbeidsgiver.

Hvis du har et tema som du mener vi bør fokusere på, send oss noen setninger eller stikkord, event. med kildehenvisninger.

Dette kan du selvsagt gjøre anonymt. FMI garanterer 100 % diskresjon.

Vi kan publisere artikkelen/artikler enten under et pseudonym eller som nettredaksjonen.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Aktiviteter

aktivitet

Aktivisme Gudbrandsdalen
Søndag 28.august 2022


Info i Sør-Trøndelag og Oppland
Tirsdag 21. september 2021


Randesund, Kristiansand ble opplyst
Søndag 27. september 2020


«Protestfestivalen» i Kristiansand
Søndag 27. september 2020


Elverum ble opplyst
Søndag 27. september 2020


Opplyste handleglade nordmenn i Sverige
Tirsdag 18. august 2020

 

Gi et bidrag

FMI mottar ingen offentlig økonomisk støtte. For å utføre vårt arbeid er vi avhengig av pengebidrag fra medlemmer og sympatisører.

Les mer

Norge Er Vårt

Norge Er Vårt er FMIs medlemsblad og mottas som en del av medlemskapet.

Du kan abonnere uten å være medlem i FMI.

Les mer

Viktige nettaviser

politisk_ukorrektAlternativer til media som holder tilbake informasjon, ved hjelp av politisk korrekt sensur.

Please install and enabled plugin Vinaora Visitors Counter firstly

Vi har 737 guests og ingen medlemmer på besøk.


 
E-post: fmi[at]fmi[dot]no – Kontonr.: 3905.24.78654.
FMI ©2006-2015