Syrian civil warBorgerkrigen i Syria. Foto fra: Wikimedia commons.

Når man ser den skremmende utvikling i denne eksplosive krutttønna og dette tragiske og skremmende krigsteateret i Midtøsten, da er det sannelig ikke lett å se noe håp for denne verden. Så langt jeg etter beste evne har prøvd å analysere krigens gang der nede, så finnes det absolutt ingen fredelig opposisjon til den syriske presidenten Basar al-Assad.  Kun islamske grupper som roper om hevn og enda mer blod. Og dersom det amerikanske engasjement i Syria ender med fiasko, noe det ganske klart vil gjøre, så har amerikanerne bare seg selv å takke.  Amerikanerne med Obama i spissen har heller aldri blitt invitert til å involvere seg i landet. Og burde forstått at der ville de komme til brenne sine fingrer.

Og hva ser vi nå? Jo, vi ser at Putin må bekjempe IS, denne terrororganisasjonen som Obama & Co i stillhet har bygget opp. Samtidig som den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan med støtte fra NATO og USA har forsynt IS med våpen i bytte for billig olje. Der både Erdogan og Obamas største ønske er å få fjernet Assad. Og det mens Erdogan som nå fisker i rørt vann og bruker kaoset og krigen mot IS til å rykke inn i hele Midtøsten. Der han har sine helt egne planer om å bli diktator over et nytt Osmansk rike. Ja sannelig, den som ikke lærer av historien, han blir dømt til å gjenta den. For dit er vi nå på vei. For Russland og Kina er heller ingen smågutter, der de gjerne vil være med i dette spillet om Midtøsten.

Og nok en gang må jeg bare advare,  for dersom Hillary Clinton vinner valget , så er det virkelig stor fare på ferde, ja, alvorlig fare! For da kan vi komme til å oppleve det helt store skrekkscenariet fra den kalde krigen; nemlig en full kjernefysisk krig mellom USA og Russland! For dersom Clinton gjør alvor av å innføre en flyforbudssone i Syria, så vil ALDRI russerne godta noe slikt. Og med mer enn 30 marinefartøyer i det østlige Middelhavet, så er de i godt stand til å bestride dette forbudet med ren militærmakt. For den russiske flåten har ikke bare med seg et hangarskip med en rekke kampfly. Men de har noe annet som er vel så viktig; en flåtestyrke som omfatter også den atomdrevne krysseren ”Peter den store” – og som er Nordflåtens flaggskip!

For dem som ikke veit det, så kan jeg opplyse at dette er en flytende festning. Og den har installert marineversjonen av det rakettsystemet som russerne kaller S-300 – og som er alle vestlige jagerflygeres store skrekk! Dette rakettsystemet har svært lang rekkevidde, meget god lavdekning, er treffsikkert som få, og kan engasjere en rekke mål samtidig. S-300 er det nærmeste man kommer en russisk ekvivalent av det amerikanske Patriot-systemet, men der S-300 er enda mer effektivt.

Denne marineversjonen av S-300 kalles i NATO-terminologi for SA-N-6, og den har allerede vakt atskillig hodebry for det norske luftforsvaret. Problemet er at bare en eneste slik krysser med SA-N-6 i praksis kan skyte ned ALT som prøver å ta av eller lande på en flyplass. Å forsøke seg på å lure en S-300 eller en SA-N-6 elektronisk, slik at raketten bommer er svært vanskelig.  Derfor vil det være rent selvmord dersom amerikanerne er så tankeløs at de prøver seg på russerne og innfører flyforbudssone over Syria!

Det som også kan skje, det er at en SA-N-6 rakett som er på vei mot Syria også kan bli brukt mot ethvert amerikansk eller andre vestlige fly. Og dersom det skjer, da er det svært alvorlig. Noe som innebærer at russere og amerikanere skyter på hverandre. Da dette vil være definisjonen på den siste og største av alle kriger. Ja, en definisjon på selve Armaggedon eller et Ragnarokk som det heter i nordisk mytologi. Og der Bibelen betegner dette med at det skal ikke være stein på stein igjen av Damaskus.

Og skal man dømme etter hva Hillary Clinton har sagt i valgkampen, så er hun truende til å starte noe slikt. Til slutt vil jeg bare oppfordre norske politikere som heier på Hillary Clinton, at de heller begynner å lytte til Donald Trump – dersom de ikke har mistet den aller siste rest av vett og forstand. For ved å heie på Clinton, så heier de på en krig hvor det egentlig ikke vil være noen vinnere i det hele tatt. Men bare tapere!

Ragnarokk 261016

garfors 060914Amund Garfors

Narvik, 26.10.16