header

Foto over: Wikipedia.orgjente med skøyter og ulv

Vi arbeider for en lovgivning og en praksis som sikrer at Norge forblir en enhetlig nasjonal stat med basis i vår norske og kristne kulturarv og folkets historiske fellesskap.

Folkebevegelsen Mot Innvandring er en tverrpolitisk opplysningsorganisasjon som arbeider for å stoppe den fremmedkulturelle masseinnvandring til Norge.

Les mer om organisasjonen

Gi et bidrag til FMI, kontonr.: 0530.40.68169.

Vipps 43995

 

Den offisielle Twitter-kontoen til FMI: https://twitter.com/FMInnvandring

Steve BannonSteve Bannon: „Helgens valg var et jordskjelv“!

Som FMI tidligere har konstatert begynner viktige politiske endringer å finne sted i Europa, og dette ble bekreftet sist søndag når Italias velgere gikk til valgurnene. Her følger en kort valganalyse av Steve Bannon, tidligere Breitbart-media og President Trumps nærmeste rådgiver, som besøkte Italia før valget:

Italia har valgt. Hvilke konsekvenser ser du som de viktigste?

"Enkelte personer i Italia tror at dette bare var et provinsvalg, at deres politikk ikke betyr noe globalt. De kunne ikke vært lenger borte fra sannheten. Helgens valg var et jordskjelv! Dette var enda mer imponerende enn jeg trodde det skulle bli, og det var grunnen til at jeg kom til Italia for å lære mer. Man kan konkludere med at den populistiske stemningen som råder i Italia fikk over 60/70 % oppslutning. Spesielt hvis du ser hvilke partier som vant valget, tidligere små-partier som representerer folket. Hvis du ser oppslutningen til 5 stjerne-bevegelsen for noen år siden og hvor store de er blitt er dette en stor seier for folket. Dette er en viktig populistisk seier og bør sende et signal til den etablerte politiske eliten i Brüssel."

Den populistiske bevegelsen som vant, fra Fratelli d´Italia til 5 stjerne-bevegelsen har ikke samme politiske fundament. Hva har de felles?

"Det de har til felles er motstanden mot hele det etablerte politiske systemet. De vil ha suverenitet for Italia, de vil ta tilbake det italienske folks suverenitet fra EU og dette er den felles-nevneren. Viktig var at La Lega kjempet for og i hele Italia. I det tidligere venstreorinterte Toscana oppnådde de over 20 %. Dette er en reaksjon og avvisning av hvordan de etablerte partiene har forvaltet sin tidligere makt. Jeg sa før valget, det er definitivt politiske forskjeller mellom 5 stjerne-bevegelsen og La Lega, men kraften som ligger i valgresultatet er et sterkt politisk signal til de politiske etablerte i Europa om at Italia, representert gjennom helgens valgresultat ønsker radikale forandringer."

Hva er signalet til Europa?

"Signalet til Europa er at man har ikke lenger tror på artiklene, kommentarene, meningene og advarslene fra etablerte medier og hele den globalistiske og kapitalistiske eliten. Italia er den tredje eller fjerde største økonomien i Europa, et utrolig viktig land, det er en av grunnleggerne av det europeiske prosjektet. Dette er virkelig et populistisk nasjonalt opprør, det beveger noe. Dette er et globalt fenomen."

Du var i Italia før valget, hva var dine viktigste observasjoner?

"Jeg reiste mye rundt, jeg hadde møter med mange mennesker i den politiske prosessen. Jeg fikk sjansen til å gå rundt og ta pulsen på Italias velgere. De vil ha forandring, og de vil ha forandringer nå. De vil ikke ha noe mer politisk snikk-snakk og taktikk. De vil virkelig endre ting i Italia, og det viktige at de vil ha sitt eget lands suverenitet tilbake. Italienske borgere vet hva som er Italias beste. Igjen, dette var et politisk jordskjelv."

Silva Berlusconi er Forza Italia: La Lega var sterkere enn forventet og mye sterkere enn Silvio Berlusconis Forza Italia. Er Berlusconi fortsatt å regne med?

"Vel, vi får se, Berlusconi var Trump før Trump. Man skal aldri undervurdere Berlusconi. Alle som sier at Berlusconis tid er over, gjør en stor feil. For Forza Italia betyr det at La Legas leder, Salvini erstatter Berlusconi som den virkelige lederskikkelsen av høyresiden. Salvini tok over La Lega da de bare hadde 3 % og se hvilke resultater de oppnådde!"

Er det et alternativ at 5 stjerne bevegelsen kan danne en regjering med Forza Italia. Hva tenker du rundt denne konstellasjonen?

"Alle muligheter er åpne, men det viktigste endringen er at 5 stjerne bevegelsen bryter med et av sine uttalte prinsipper, nemlig at de aldri vil danne en koalisjonsregjering. Vi må bare vente å se. Valgresultatet på over 30 % er imponerende og jeg tror de vil inngå i en koalisjonsregjering."

Du har sagt at en koalisjon mellom La Lega og 5 stjerne bevegelsen er å foretrekke. Har de virkelig en felles plattform for å regjere sammen, eller står de politisk for langt fra hverandre?

"Begge populistiske bevegelsene var tidligere uten riktig politisk innflytelse. Nå har de inntatt posisjonen som sosialdemokratene (PD) og Forza Italia tidligere hadde. 5 stjerne bevegelsen har tonet ned noe av sin euro-skeptiske retorikk, dette i motsetning til La Lega. Velgernes oppfatning er at begge er EU-skeptiske, noe som er korrekt. De er begge fundamentalt mot Brüssel og EU. Begge er populistiske og politisk ligger noen av temaene langt fra hverandre. En er litt politisk sentrum-venstre, den andre klart på høyresiden. Definitivt har La Lega profilert seg rundt temaet migrantproblemet, noe 5 stjerne bevegelsen ikke har gjort. Jeg tror at det er mer som forbinder de enn det som skiller dem. Og det som er viktig: Hvis de går sammen med andre populistiske partier, gir det dem et større mandat til å styre. Trinn 1 var å vinne valget, det har de gjort. Trinn 2 er hvordan man skal styre? Italia har fortsatt skremmende store problemer. En enorm statsgjeld og en stor arbeidsledighet. I den forbindelse trenger du definitivt en styrende koalisjon som har et mandat fra folket. Hvis man står sammen kan man utvikle en politisk plattform hvor Italias interesser ivaretas. Som sagt stemte over 60 % mot de etablerte og dette velgervotumet er viktigere enn det som skiller dem."

Intervjuet ble først publisert i Sveitsiske Weltwoche og nettredaksjonen har forkortet intervjuet noe.

Du har ikke rettigheter til å poste kommentarer


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på Google+

Aktiviteter

aktivitet

FMIs aktivistar besøkte søre Sunnmøre
Tysdag 19. februar 2019


FMI aksjonerte i Gloppen
Søndag 10. februar 2019


Klistremerker i Bergen
Torsdag 7. februar 2019


Koordinert flygeblad-aksjon i Vårt Norge
Mandag 4. februar 2019


Informasjon i Norheimsund
Fredag 11. januar 2019

 

Gi et bidrag

FMI mottar ingen offentlig økonomisk støtte. For å utføre vårt arbeid er vi avhengig av pengebidrag fra medlemmer og sympatisører.

Les mer

Norge Er Vårt

Norge Er Vårt er FMIs medlemsblad og mottas som en del av medlemskapet.

Du kan abonnere uten å være medlem i FMI.

Les mer

Viktige nettaviser

politisk_ukorrektAlternativer til media som holder tilbake informasjon, ved hjelp av politisk korrekt sensur.

Please install and enabled plugin Vinaora Visitors Counter firstly

Vi har 132 gjester og ingen medlemmer på besøk.


 
Adresse: FMI, Postboks 70 Sentrum, 6501 KRISTIANSUND N. - E-post: fmi[at]fmi[dot]no - Telefon: 977 06 152 - Bank: Postbanken (DnB NOR Bank ASA) - Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995 - BIC-adresse: DNBANOKKXXX - IBAN-nr.: NO23 0530 4068 169 - Org.nr.: 994 552 554
FMI ©2006-2015