header

Foto over: Wikipedia.org,

norway 1402729 1920

Bilde: fra Pixabay.com

Vi arbeider for en lovgivning og en praksis som sikrer at Norge forblir en enhetlig nasjonal stat med basis i vår norske og kristne kulturarv og folkets historiske fellesskap.

Folkebevegelsen Mot Innvandring er en tverrpolitisk opplysningsorganisasjon som arbeider for å stoppe den fremmedkulturelle masseinnvandring til Norge.

Les mer om organisasjonen

Gi et bidrag til FMI, kontonr.: 0530.40.68169.

Vipps 43995

Den offisielle Twitter-kontoen til FMI: https://twitter.com/FMInnvandring

FMI på Mewe.com

russland

Med 17 075 020 km² er Russland det klart største landet i verden. Russland strekker seg 9000 kilometer fra vest til øst og dekker 11 prosent av verdens landareal, omtrent på størrelse med Australia og Europa til sammen. Bortsett fra tropene er alle klimasoner representert.

Russland er et land med over 100 etniske grupper, med etniske russere som utgjør nesten 80 % av befolkningen som er på totalt ca. 145 millioner.
Majoriteten, ca. 110 millioner bor vestlig for Ural.

Vi har den seneste tiden oppfordret våre lesere til å komme med forslag til temaer som vi bør fokusere på. Vi har fått mange henvendelser om hvordan man kan forlate det synkende skipet Norge og Europa og videreføre et normalt liv i Russland uten en sentralisert USA-styrt neo-sosialisme under et giftgrønt regnbueflagg.

Først av alt betyr det å studere forhistorien og nåtidshistorien til dette kjempekontinentet som er rikt på nær sagt alle natur-ressurser. Mangfoldig og spennende er dette landet med dets befolkning og vi anbefaler først å reise til Russland på ferie og forsøke å bli kjent med landet.

En reise til Russland er fullt mulig
En reise til Russland har blitt komplisert fordi det ikke lenger er direktefly og de få flyrutene via Istanbul eller Beograd er fullbooket og dyre, men det finnes triks:

Du kan for eksempel reise til Kaliningrad og fly videre derfra. Fly til Helsinki eller Tallinn er også mulig, derfra kan du ta buss til St. Petersburg. Eller du kan kjøre til Russland, men det er litt av en tur. Alternativene er å reise over grensen til Norge ved Storskog/Borisoglebsk, eller gjennom Polen og de baltiske statene. Uansett er det foreløpig tungvint å reise til Russland.

FMI drives av ren idealisme, uten statlig økonomisk støtte! Støtt FMI økonomisk: Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995. Medlemskap i FMI kr 300,–.

Men når du først er i Russland, er transport ikke lenger noe problem. Innenfor landet kan du fly og bevege deg fritt. Du kan bestille hotell, fly eller tog på Yandex Travel-portalen, men du trenger et russisk kredittkort, som bringer oss til neste problem, fordi takket være sanksjonene fungerer ikke vestlige kredittkort lenger i Russland. Så du må ta med deg kontanter og ta vare på et bankkort i Russland.

Du trenger også et visum, som du kan bestille fra et visumbyrå eller direkte via Russlands ambassade eller det russiske visumsenteret i Oslo.

Nå de gode nyhetene:
Russland fortsetter å utstede visum og ønsker til og med å forenkle utstedelsen av visum og samtidig tilby muligheten for å motta et russisk bankkort. I motsetning til Vesten, som fortsetter å stenge sine grenser for russere, åpner Russland sine grenser for besøkende.

I 2019, det siste året du kunne reise fritt før pandemien, bekreftet booking.com i sin verdensomspennende rangering av Guest Review Awards at du kan reise og dra på en fantastisk ferie i Russland. Moskva kom på 1. plass på verdensbasis, Petersburg kom på 3. plass på verdensbasis og mange mindre russiske byer var også på toppen av rangeringene til booking.com-kunder.

russland 2

Moskva er en spennende by med ca. 15 millioner innbyggere.

Oppholdstillatelse og arbeid
Alle som til slutt bestemmer seg for å emigrere til Russland, må sørge for oppholdstillatelse. Det er ikke lett, for det er bare en viss kvote per år, som det er lange ventetider på. Russland er et populært immigrasjonsland for folk fra de tidligere sovjetrepublikkene. I det store og hele er levestandarden i Russland nå ikke dårligere enn i Europa.

Det er byråer og advokatfirmaer i alle store russiske byer som kan hjelpe med formalitetene ved å søke om oppholdstillatelse. Du bør likevel være forberedt på at denne prosessen tar lang tid, for selv når det endelig er «din tur», tar behandlingen av søknaden opptil seks måneder.

I tillegg må du bevise grunnleggende kunnskap om det russiske språket, fordi du må ta en språkprøve. Hvis du vil emigrere til Russland, må du begynne å lære russisk først.

Det finnes også unntak, for eksempel kan personer gift med en russer søke om oppholdstillatelse umiddelbart. I tillegg, hvis du har en russisk arbeidsgiver som er villig til å gjøre papirarbeidet og du har en årslønn på minst 350 000 kroner, kan du søke om arbeidstillatelse som utenlandsk fagarbeider. En lokal advokat kan hjelpe med detaljene.

Så hindringene er høye, du kan ikke bare dra til Russland og si: «Her er jeg, ta i mot meg for jeg er mentalt ferdig med det dekadente Norge og Europa.» Men på slutten av denne artikkelen er det gode nyheter om emnet, for forenklinger diskuteres.

Et paradis: Skatter, helse- og sosialvesen
Den gode nyheten er at skatter i Russland er intet mindre enn latterlige. Inntektsskatten er bare en flat sats på 13 prosent. Bare fra en årsinntekt på over ca 640.000 kroner er inntektsskatten 15 prosent for beløpet over det. Alle som stifter et selskap kan vanligvis benytte seg av den forenklede selvangivelsen, hvor skattesatsen enten er 15 prosent av overskuddet eller seks prosent av omsetningen. Fra et skattemessig synspunkt er Russland et virkelig paradis.

I tillegg er statlig helseforsikring gratis. I prinsippet dekker helseforsikringen alt du trenger, men du må regne med ventetider på sykehuset og når du oppsøker lege, men det er vi jo godt vant til i Norge. Hvis du vil, kan du gå til private klinikker, som er dyrere og hvor du må betale noe selv, men det er fortsatt veldig billig sammenlignet med Norge. For eksempel kan du få et tannimplantat i Russland for rundt 5000 kroner. Du kan også tegne en privat tilleggsforsikring.

Abonnement Norge Er Vårt kr 120,–. Enkeltnummer kr 65,–. Vipps: 43995 Kontonr.: 0530.40.68169.

Hvis du har en russisk ektefelle og barn sammen som har russisk statsborgerskap, kan du glede deg over en økonomisk familiestøtte, som er så bra at du ikke engang ville drømme om det i Norge.

Apropos barn: Russland er veldig barnevennlig og det er lekeplasser overalt. På kjøpesentre er det nesten alltid et barnerom hvor barna kan leke mens foreldrene handler. Det er også mange tilbud for barn, det er et uendelig utvalg av ferieleirer og såkalte «Krushki» der barn kan delta. Dette inkluderer alt mulig: Datakurs, språkkurs, musikk, dans, sport og alle andre hobbyer et barn kan ha. Valget av emner er egentlig ubegrenset.

Eiendomsmarkedet
Russland har ingen problemer på boligmarkedet. Ønsker du å leie en leilighet kan du som regel finne en leilighet i løpet av få dager som du kan flytte inn i umiddelbart. Leiligheter i Russland leies vanligvis ut møblert, slik at du kan flytte inn med koffertene dine og ikke trenger å bekymre deg for møbler og andre ting.

Det bygges mye i Russland, og derfor er prisene på leiligheter latterlige lave sammenlignet med Norge. Dette gjelder både utleie og kjøp av leiligheter. I tillegg er det ingen boligselskaper i Russland som har som forretningsmodell å leie leiligheter. Praktisk talt alle leiligheter i Russland er privateid, så du leier ikke leiligheten fra et anonymt selskap, men fra en person du kan, hvis «kjemien stemmer» forhandle individuelle avtaler med.

Kostnader
I Russland er telefon, internett, lokal offentlig transport, bensin og så videre mye billigere enn i Norge. Du kan få en flatpris på Internett for rundt 100 kroner i måneden. Tariffene for bruk av mobiltelefoner er også billige og ligger også på rundt 100 kroner i måneden.

Offentlig transport er også billig. En månedlig T-banebillett i Petersburg koster rundt 250 kroner. En busstur koster rundt 60 øre, som også er prisen på en liter bensin. Du forstår at du er systemslave når du fyller bensin i oljeproduserende Norge.

Dagligvarer koster omtrent det samme som i Norge, noen ting er dyrere i Russland og andre ting er billigere i Russland. Selv om Vesten gjerne rapporterer at Russland lider under sanksjonene, kan ikke dette bekreftes. Butikkene er fulle og de vestlige produktene, som ikke lenger kan kjøpes på grunn av sanksjonene, ble umiddelbart erstattet av andre leverandører eller blir importert via tredje land.

Livskvalitet
Livskvalitet er et bredt tema fordi det betyr noe annerledes for alle. Den ene trives godt på landet i naturen, den andre i storbyen. Russland er stort og hver region er forskjellig. Moskva, for eksempel, er en svært moderne by som rangerte på tredjeplass blant verdens storbyer i FNs City Prosperity Index i fjor. Moskva ble anerkjent som den mest utviklede infrastrukturen av alle byer i indeksen, og Moskva rangerte også først når det gjelder livskvalitet.

Men det trenger ikke alltid være Moskva, i Russland er det totalt 16 byer med mer enn en million innbyggere. Disse byene har fordelen av å kunne komme raskt ut i naturen, mens det tar timer å kjøre fra Moskva sentrum for å komme seg ut av byens drabantbyer.

Generelt er naturen en av Russlands styrker. Velger du for eksempel Novosibirsk vil du bli belønnet med rik natur og de fabelaktig vakre Altai-fjellene ligger «bare» noen hundre kilometer unna. I Russland regnes dette som «rundt hjørnet».

Hvis du liker det varmere, kan du også velge den raskt voksende og vakre byen Krasnodar nær Svartehavet, hvor det er varmt og hvor russerne tilbringer sommerferien i kystbyene. Krasnodar blomstrer og har vokst fra 650 000 innbyggere i 2002 til 1,1 millioner innbyggere i dag.

Russland er stort og har mye å by på, derfor anbefales det alle som seriøst vurderer å emigrere til Russland å se på landet og ikke bare fokusere på Moskva eller Petersburg.

Positivt: Mulige endringer i loven
Det pågår diskusjoner i Russland for å legge til rette for innvandring av folk fra Vesten som føler seg knyttet til de opprinnelige europeiske verdiene og som nå blir representert som russiske verdier: Den tradisjonelle familien i stedet for LBGTQ, «klima-krise» og masseinnvandring.

Hva som til slutt skal avgjøres er fortsatt åpent, men det er mange ideer og det er planlagt nye lov-initiativer. Du vil imidlertid fortsatt ikke kunne unngå å lære russisk.

Det arbeides også for å gjøre det lettere for selvstendig næringsdrivende og bedrifter å flytte til Russland. Det er forskjellige ideer som diskuteres. For eksempel kan bedrifter i høyteknologisektoren, som programvareselskaper, få subsidier, eller det er ideer om å frigjøre brakkjord i visse russiske regioner slik at bønder fra Vesten kan etablere gårder der. Det er ennå ikke klart hvor reisen vil gå, men bak kulissene i russisk politikk er det mye diskusjon om dette.

Nettredaksjonen
Morten Lorentzen

 

Oppfordring til alle våre lesere:

Gjennom vår direkte kontakt med medlemmer og ikke medlemmer vet vi at flere ønsker å skrive en artikkel, men kvier seg for represalier fra familie, venner og studie- eller arbeidsgiver.

Hvis du har et tema som du mener vi bør fokusere på, send oss noen setninger eller stikkord, event. med kildehenvisninger.

Dette kan du selvsagt gjøre anonymt. FMI garanterer 100 % diskresjon.

Vi kan publisere artikkelen/artikler enten under et pseudonym eller som nettredaksjonen.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Aktiviteter

aktivitet

Aktivisme Gudbrandsdalen
Søndag 28.august 2022


Info i Sør-Trøndelag og Oppland
Tirsdag 21. september 2021


Randesund, Kristiansand ble opplyst
Søndag 27. september 2020


«Protestfestivalen» i Kristiansand
Søndag 27. september 2020


Elverum ble opplyst
Søndag 27. september 2020


Opplyste handleglade nordmenn i Sverige
Tirsdag 18. august 2020

 

Gi et bidrag

FMI mottar ingen offentlig økonomisk støtte. For å utføre vårt arbeid er vi avhengig av pengebidrag fra medlemmer og sympatisører.

Les mer

Norge Er Vårt

Norge Er Vårt er FMIs medlemsblad og mottas som en del av medlemskapet.

Du kan abonnere uten å være medlem i FMI.

Les mer

Viktige nettaviser

politisk_ukorrektAlternativer til media som holder tilbake informasjon, ved hjelp av politisk korrekt sensur.

Please install and enabled plugin Vinaora Visitors Counter firstly

Vi har 696 guests og ingen medlemmer på besøk.


 
E-post: fmi[at]fmi[dot]no – Kontonr.: 3905.24.78654.
FMI ©2006-2015