header

Foto over: Wikipedia.orgvaldres 1

Vi arbeider for en lovgivning og en praksis som sikrer at Norge forblir en enhetlig nasjonal stat med basis i vår norske og kristne kulturarv og folkets historiske fellesskap.

Folkebevegelsen Mot Innvandring er en tverrpolitisk opplysningsorganisasjon som arbeider for å stoppe den fremmedkulturelle masseinnvandring til Norge.

Les mer om organisasjonen

Gi et bidrag til FMI, kontonr.: 0530.40.68169.

Vipps 43995

 

Den offisielle Twitter-kontoen til FMI: https://twitter.com/FMInnvandring

Ine Marie Eriksen Søreide Ine Marie Eriksen Søreide. Foto fra: wikimedia commons.

Undertegnede har begynt å forstå at norske myndigheter holder på å legge opp til en ny slags ”sikkerhetspolitikk” der jeg har merket meg planene om å stasjonere 330 US Marines på Værnes.  Og dette er egentlig en veldig alvorlig sak som vil bidra til et skarpt polarisert forhold til Russland, noe jeg advarer på det sterkeste mot.

Et av fundamentene i norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk i hele den perioden hvor vi har vært medlem av NATO, har vært at vi IKKE skal ha FREMMEDE styrker fast stasjonert på norsk territorium i fredstid. Ja, de må gjerne komme hit for å øve, for det må de nødvendigvis gjøre, ellers kan vi ikke forvente at de kommer oss til hjelp i en krig heller.  Men når øvelsen er over skal de reise heim. Dette prinsippet bryter vi nå med ved å stasjonere US Marines fast på Værnes. Militært sett er kanskje dette ikke så veldig viktig, men den politiske sprengkraften i dette kan knapt overvurderes.

Den patetiske jentungen  vi har til forsvarsminister forsøkte å bortforklare hvilket fundmentalt brudd dette er med noe som har ligget fast i norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk, da hun medvirket på Debatt i NRK/TV torsdag 27. oktober. Og der hun glatt hoppet over dette prinsippet som har vært fulgt helt siden 50-tallet. Ja, der hun sannelig prøvde å ta en spansk en, ved å vise til at det så og si kontinuerlig er styrker fra andre land på øvelser i Norge. Men hun lurer vel knapt seg sjøl en gang. For stikkordet her er ”PÅ ØVELSE”! Poenget her er at disse troppene fra US Marines kommer ikke hit på øvelse, men de kommer for å bli permanent stasjonert. Om det skal foretas en hyppig rullering av de som er i Norge, det forandrer det lite eller ingenting på det.
 
Videre er det to ting som er verdt å merke seg her. Dette opplegget er IKKE noe norsk påfunn. Det hele stammer fra USA, og det er ”fredsprisvinneren” og President  Barack Hussein Obama som her forlanger at Norge skal bryte med noe som har ligget fast i norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk i mange tiår.  Og som MÅ bli oppfattet som en ren provokasjon i Moskva. Kanskje var det dette som var prisen for at Erna Solberg fikk lov til å møte den amerikanske presidenten i Det hvite hus for et par måneder siden?

Det andre som kan være verdt å merke seg er at amerikanske styrker så og si uansett hvor i verden de måtte være og hva enn de måtte drive med, så står de bestandig under amerikansk kommando. USA har tradisjonelt vært svært lite villige til å stille sine tropper under fremmed kommando. Hvordan dette vil bli med US Marines i Trøndelag vet jeg ikke, men det kan altså bety at vi får fast stasjonert på norsk jord, tropper som IKKE står under norsk kommando. I verste fall kan de komme til å stå under kommando av ei dame, med dårlig rulleblad. Og som er troende til absolutt hva det skal være, dersom hun blir satt bak skrivebordet i det Ovale kontor.
 
Nei, det er sannelig ikke ofte at det er SV og Lysbakken som på sett og vis representerer fornuften i norsk forsvarspolitikk. Men nå er det neimen ikke langt unna at det er akkurat det som er tilfelle. SV er som forventet skeptiske til fast stasjonering av amerikanske tropper i Norge. Men med Obama eller Hillary Clinton som amerikansk president, så behøver man imidlertid ikke være SV-velger for å være skeptisk til slik galskap. SV har for øvrig også rett når de sier at Norge heller bør styrke sin egen hær enn å stasjonere fremmede styrker fast her i landet. I den nye langtidsplanen for Forsvaret, så er det Luftforsvaret og Sjøforsvaret som prioriteres. Og det på bekostning av Hæren. Problemet er at skal vi kunne bekjempe den indre trusselen som vokser fram i takt med den økende muslimske befolkningen, så duger verken Luftforsvaret eller Sjøforsvaret særlig godt til det. Da er det nemlig bakkestyrker i form av Hær og Heimevern som vi trenger. Og ikke minst en rekke helikopter til både transport og kamp!
 
Provokasjon mot russerne 061116
 
garfors 060914Amund Garfors
Narvik, 31.10.16

Kommentarer   

+3 #2 Rune Hamilton Hammer 15-11-2016 20:31
God kveld!

Viktig opplysninger fra en testflyger sine personlige erfaringer om F-35 i linken under -dn.no/.../...
+3 #1 Olav Sæther 07-11-2016 15:56
I USA er det slik at politiet og nasjonalgarden opprustes samtidig som det blir kjørt kampanjer for å avvæpne sivilbefolkning en. Det ventes indre uroligheter. Her i Norge skal vi etterligne alt USA gjør.

Vår store kalkun, F 35, som Ine Titten Tei Søreide skryter så fælt av har som de fleste sikkert vet en kort rekkevidde før det må ha refueling. Da synes jeg at Titten Tei Søreide kan prøve å få an avtale med Russland om å levere fuel.

Du har ikke rettigheter til å poste kommentarer


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på Google+

Aktiviteter

aktivitet

Større informasjonskampanje er satt igang på Karmøy
Onsdag 12. desember 2018


Vellykkede FMI aksjoner
Onsdag 5. desember 2018


Flygeblad i Ålesund (m/film)
Fredag 2. november 2018


FMI aksjonerte i Molde
Søndag 28. oktober 2018


Aksjon Nord-Norge 9. til 14. oktober 2018
Søndag 21. oktober 2018

 

Gi et bidrag

FMI mottar ingen offentlig økonomisk støtte. For å utføre vårt arbeid er vi avhengig av pengebidrag fra medlemmer og sympatisører.

Les mer

Norge Er Vårt

Norge Er Vårt er FMIs medlemsblad og mottas som en del av medlemskapet.

Du kan abonnere uten å være medlem i FMI.

Les mer

Viktige nettaviser

politisk_ukorrektAlternativer til media som holder tilbake informasjon, ved hjelp av politisk korrekt sensur.

Please install and enabled plugin Vinaora Visitors Counter firstly

Vi har 327 gjester og ingen medlemmer på besøk.


 
Adresse: FMI, Postboks 70 Sentrum, 6501 KRISTIANSUND N. - E-post: fmi[at]fmi[dot]no - Telefon: 977 06 152 - Bank: Postbanken (DnB NOR Bank ASA) - Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995 - BIC-adresse: DNBANOKKXXX - IBAN-nr.: NO23 0530 4068 169 - Org.nr.: 994 552 554
FMI ©2006-2015