header

Foto over: Wikipedia.orgjente med skøyter og ulv

Vi arbeider for en lovgivning og en praksis som sikrer at Norge forblir en enhetlig nasjonal stat med basis i vår norske og kristne kulturarv og folkets historiske fellesskap.

Folkebevegelsen Mot Innvandring er en tverrpolitisk opplysningsorganisasjon som arbeider for å stoppe den fremmedkulturelle masseinnvandring til Norge.

Les mer om organisasjonen

Gi et bidrag til FMI, kontonr.: 0530.40.68169.

Vipps 43995

 

Den offisielle Twitter-kontoen til FMI: https://twitter.com/FMInnvandring

paaskeliljer 2Hva er et godhetstyranni?

Et godhetstyranni er et ideal som håndheves uten barmhjertighet. Så kort kan det sies.

Uten barmhjertighet virker idealene som tyranniske krav på hvem det skulle være. Det er det ikke alle som er klar over, dessverre. Ja, selv ikke de beste kristne mennesker har dette alltid klart for seg.

Uten Kristus ville kristendommen ha vært et fanatisk godhetstyranni, men med Kristus er den en vidunderlig befrielse. «Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom.»

Høyere ideal enn Kristus finnes ikke, for han gjorde det vi hverken kunne eller ville. Han levde opp til idealene og ble i døden vår stedfortreder.

Det er ingen sann fred uten Kristus, men med ham finner vi fred og behøver ikke strebe for å bli ideelle. Vi kan nøye oss med å være oss selv. Det er den kristne frihet.

Samtidens Europa har annektert det kristne verdisett, men vil ikke ha noe med mesteren å gjøre. Er det da rart vi får et godhetstyranni? Dermed behøver jo ikke synderen lenger krype til korset. Syndig kan han preke rettferdighet for andre, for han har ingen frelser som kan renvaske ham. Han hudfletter andre for å avvike fra den rette vei, men selv går han den ikke. Han minner om fariseeren som la tunge byrder på andres skuldre uten selv å røre dem med en finger.

Fariseismen er bare et spesialtilfelle av det jeg forstår ved et godhetstyranni. Kristus var barmhjertig, men fariseernes godhetstyranni kunne han ikke tåle. Han kalte det likefrem hykleri.

Jeg kan vanskelig akseptere det godhetstyranni den sekulære stat nesten daglig gjør oss til gjenstand for. Dette tyranniet er til stede i sterkt monn i politikk, kringkasting og presse, og har ikke fortjent vår tillit.

Hva med å være barmhjertig nok til å bære over med ting man ikke kan forsvare ut fra ett eller annet ideal? Hva med å være barmhjertig nok til å sette menneskene i forgrunnen og idealene i bakgrunnen?

«Menneskene må man ta som de er, ikke som de burde være,» sa komponisten Franz Schubert og har med disse enkle ord sagt sannheten om livet. Det er befriende å høre slike ord for dem som i likhet med meg ikke føler seg så fullkomne at det gjør noe.

nyquist andresenTrond N. Andresen
Ålesund, 22.4.2018

Du har ikke rettigheter til å poste kommentarer


Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på Google+

Aktiviteter

aktivitet

FMIs aktivistar besøkte søre Sunnmøre
Tysdag 19. februar 2019


FMI aksjonerte i Gloppen
Søndag 10. februar 2019


Klistremerker i Bergen
Torsdag 7. februar 2019


Koordinert flygeblad-aksjon i Vårt Norge
Mandag 4. februar 2019


Informasjon i Norheimsund
Fredag 11. januar 2019

 

Gi et bidrag

FMI mottar ingen offentlig økonomisk støtte. For å utføre vårt arbeid er vi avhengig av pengebidrag fra medlemmer og sympatisører.

Les mer

Norge Er Vårt

Norge Er Vårt er FMIs medlemsblad og mottas som en del av medlemskapet.

Du kan abonnere uten å være medlem i FMI.

Les mer

Viktige nettaviser

politisk_ukorrektAlternativer til media som holder tilbake informasjon, ved hjelp av politisk korrekt sensur.

Please install and enabled plugin Vinaora Visitors Counter firstly

Vi har 145 gjester og ingen medlemmer på besøk.


 
Adresse: FMI, Postboks 70 Sentrum, 6501 KRISTIANSUND N. - E-post: fmi[at]fmi[dot]no - Telefon: 977 06 152 - Bank: Postbanken (DnB NOR Bank ASA) - Kontonr.: 0530.40.68169 - Vipps: 43995 - BIC-adresse: DNBANOKKXXX - IBAN-nr.: NO23 0530 4068 169 - Org.nr.: 994 552 554
FMI ©2006-2015